Doorzoek site

Barnes & Noble brengt Nook naar Nederland

Geschreven door Martijn Joosse op 02-03-12 om 11:07 (15143 keer gelezen)
Barnes & Noble brengt Nook naar Nederland

De Amerikaanse boekhandelsketen Barnes & Noble (B&N) is van plan binnenkort een Nederlandse ebookwinkel te openen en te beginnen met de verkoop van de Nook-ereader. B&N is in gesprek met het Centraal Boekhuis over een koppeling om Nederlandse digitale boeken te kunnen verkopen. Ook staat B&N sinds kort ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Volgens Mathijs Suidman, Manager Product Management van het Centraal Boekhuis, kan B&N net als andere partijen als Apple en Kobo aangesloten worden bij het Centraal Boekhuis voor de levering van ebooks en de terugkoppeling van verkopen naar uitgevers. "In het kader van het digitaal platform stemmen wij de planning wanneer welke partij aan te sluiten af met de uitgevers in de klankbordgroep. Voor Nook is daar nog geen datum afgesproken."

Volgens een uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel staat Barnes & Noble sinds 20 december 2011 in Nederland ingeschreven. Als activiteit staat vermeld: "Het verrichten van activiteiten terzake onderzoek en ontwikkeling, productie, publicatie, handel, marketing, verkoop en distributie ten aanzien van, maar niet beperkt tot, geprinte en digitale content, e-readers en andere elektronische apparaten en andere producten en diensten."

Dat Barnes & Noble internationale uitbreidingsplannen heeft, is al enkele maanden bekend. Eerst leek het erop dat het bedrijf zich voorlopig vooral op Groot-BrittanniŽ zou richten, maar nu is dus ook Nederland in beeld. B&N gaat in Nederland de strijd aan met een andere grote internationale partij, Kobo, die verleden week officieel een Nederlandse webwinkel opende en de markt in samenwerking met Libris betreedt.

Barnes & Noble heeft een ereader - de Nook Simple Touch - en twee 7-inch tablets in het assortiment. Het bedrijf begon in 2009 met de verkoop van ebooks en ereaders.Barnes & Noble brengt Nook naar Nederland Beoordelingen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Klik hier om een account aan te maken of in te loggen.


Zou mooi zijn!

Ik ben wel benieuwd wat de Simple Touch zou moeten gaan kosten. In de VS is hij nog maar 99 dollar, ik voorspel dat ze er hier 125 euro of zo voor durven te gaan vragen.

Karin (gast)
We hebben zelf een Nook aangeschaft en daarna nog twee familieleden van een Nook voorzien.
We zijn allen zeer tevreden.
Groeten !

Kirth Gersen (gast)
De Nook Simple Touch is geweldig, koop nu via VPN boeken bij B&N, prima als dat straks gewoon in NL kan.

Dat vind ik wel verrassend voor een bedrijf dat zich de afgelopen jaren behoorlijk xenofoob heeft gedragen. Ben benieuwd of ze snappen dat sommige dingen hier anders gaan dan in Amerika. Ben ook benieuwd hoe ze de distributie van de Nook gaan aanpakken. Via een winkelketen? Zo ja, welke dan? Zou het iets betekenen dat Selexyz op het ogenblik alle readers die ze nu hebben aan het dumpen is?

Deviaa (gast)
Dat laatste heeft meer te maken met het feit dat Selexy (nagenoeg?) faillier schijnt te zijn...

Pieter Oliehoek (gast)
Let op met NOOK. Hun service is belabbert. Ik heb een NOOK heb betaald (vanuit Nederland) maar kan er geen boeken mee kopen (in Nederland).
Be carefull with NOOK their service is awfal. The are were not willing to solve a payment issue.

Robert (gast)
@ Pieter,

Jij hebt een risico genomen door boeken te kopen via B&N, terwijl zij duidelijk aangeven dit alleen bedoelt is voor mensen in America. Dus het lijkt mij logish dat zij jou niet willen helpen. Daarom is het goed nieuws dat er een Nederlandse "winkel" van b&N komt, zodat men direkt boeken kan kopen en als er issues zijn, zij jou dan moeten helpen.

Recente reacties op eReaders.nl
marietleblan.. op Review Kobo Aura HD:
Ik ben niet blij. Mijn 3e !! Kobo Aura, de eerste 2 liepen al vast binnen de garantietermi...
Gerda1 op Freaks:
Inderdaad gratis maar wel betaalde site, ik snap het niet oed
Wiske op App filtert scheldwoorden uit ebooks:
Ja, daar zaten we op te wachten: een censuur app. Halleluja.
zetmolm op Gratis ebook ter gelegenheid van Week van de Klassieken:
Wel even de kleine lettertjes lezen. Je moet je mailadres opgeven. Vrij vertaald staat er ...
ereaders vergelijken
Kieswijzer banner
Advertentie
Aanbieding
Bestverkochte ereaders

Alles over digitaal lezen: ereaders, gratis ebooks, tablets, boeken kopen.
eReaders.nl is onderdeel van eReaders Groep.
-->
Free PHP CMS by ViArt Ltd