Doorzoek site

BeBook 2 gepresenteerd op CeBIT

Geschreven door Wiebe de Jager op 06-03-09 om 16:00 (15582 keer gelezen)
BeBook 2 gepresenteerd op CeBIT Vandaag presenteert het Nederlandse bedrijf Endless Ideas de BeBook 2 op elektronicabeurs CeBIT. De nieuwe BeBook 2 e-reader beschikt over wifi en/of 3G draadloos internet en is voorzien van een touchscreen. Ook het design van de ebook reader is aangepakt. Het scherm is gebaseerd op eInk en heeft een diagonaal van 6”. De BeBook 2 is daarmee een interessant alternatief voor de Kindle, die alleen in de VS is te verkrijgen.

De nieuwe BeBook ziet er een stuk stijlvoller uit dan zijn voorganger, die nogal recht en hoekig was vormgegeven. Net als bij de Kindle zijn de paginaknoppen nu aan weerzijden van het apparaat geplaatst. Verder zijn de usb poort en de koptelefoonaansluiting eenvoudiger te bereiken.

De BeBook 2 zal onder andere de beveiligde vorm van ePub ondersteunen. Dat feit, samen met het gegeven dat de e-reader met een touch screen is uitgerust en beschikt over draadloos internet, maakt het apparaat in Amerika tot een mogelijke concurrent van Amazon’s Kindle en in Nederland voor de Hanlin V3, de Cybook en de iLiad, laatstgenoemde eveneens van vaderlandse bodem.

Draadloos ebooks en rss feeds ophalen
Endless Ideas is in gesprek met meerdere content leveranciers en telecom operators. Uiteindelijk moeten gebruikers van de BeBook altijd en overal ebooks en rss feeds kunnen downloaden. In eerste instantie zal het aanbod van ebook.nl en project Gutenberg op de e-reader beschikbaar komen.

De nieuwe BeBook is voorzien van een 6” eInk scherm, dat tekst en afbeeldingen in 16 grijstinten kan weergeven. BeBook 2 komt na de zomer op de markt, het is echter nog niet bekend wat de e-reader moet gaan kosten.

Tot slot meldde Endless Ideas nog dat er voor de eerste generatie BeBook/Hanlin V3 een Wifi module op de markt komt.

Bekijk grotere afbeelding | Via MobilereadBeBook 2 gepresenteerd op CeBIT Beoordelingen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Klik hier om een account aan te maken of in te loggen.


Rob Sooijs (gast)
Het lijkt me een geweldige reader maar ik hoop dat voor de 1e gen readers een 3G module zullen maken Ik wacht in spanning af tot ik hem kan zien en uitproberen

Marcel Abraas (gast)
De Iliad is een mislukking - puur door de prijs. De gemiddelde consument gaat geen €700 betalen voor een ebook-reader, en al zeker niet als er alternatieven zijn die voor minder dan de helft te koop zijn.
Dat maakt mij voorzichtig in mijn enthousiasme over de Bebook 2. Een touchscreen betekent ongetwijfeld een forse prijsverhoging; daarnaast zal het de letterweergave waarschijnlijk minder scherp maken.
Ik vraag me af of dit de juiste richting is voor de Bebook. Het apparaat moest verbeterd worden om de concurrentie aan te kunnen met de Kindle, die, hoewel nog niet officieel verkrijgbaar in Europa, wel al via via te bestellen is, en ongetwijfeld niet lang meer op zich laat wachten. De Bebook 1 kan de concurrentie met de Kindle 2 niet aan, technisch gezien (meer grijstonen, wifi), en een wifi-add-on zal niet veel helpen, vrees ik. Ook qua looks redt de Bebook 1 het niet. De Bebook 2 ziet er prachtig uit, het aantal grijstinten is hetzelfde als de Kindle 2, het heeft wireless verbinding... en de aanwezigheid van een touchscreen geeft het apparaat een goede voorsprong. Die laatste stap vooruit, kan er echter 1 worden van twee stappen achteruit als het apparaat daardoor qua prijs niet meer met de Kindle kan concurreren. Natuurlijk, het boort wel een ander publiek aan, maar de vraag is hoe groot de markt is van mensen die touchscreen willen en daar ook fors voor willen betalen. Mijn vermoeden is dat de gemiddelde lezer dat niet wil. De bebook is een boek, geen PDA. Men zou er goed aan doen daarom twee versies van de Bebook 2 uit te brengen: eentje met touchscreen, tegen een wat hogere prijs, en een versie zonder, die dus volkomen vergelijkbaar is met de Kindle 2, een concurrerende prijs heeft, maar als grote pluspunt de ruime hoeveelheid fileformats heeft. Daarbij moet ik opmerken dat de beperking tot DRM-boeken in mobi-pocket-formaat moet verdwijnen. Elk boek van elke ebookstore moet bruikbaar zijn - dat lijkt me geen dure technische oplossingen vereisen, in elk geval niets dat de Bebook 2 duurder hoeft te maken dan de Kindle 2. Maar in een zich nog ontwikkelende markt, waarin nog geen standaardformaat duidelijk is, is een consument vooral gericht op compatibiliteit. De Bebook 2 zou gewoon elk beschikbaar formaat moeten kunnen lezen, zonder tussenkomst van converteersoftware. Wil je een markt aanboren van lezers die weinig op hebben met techniek, dan moet je ervoor zorgen dat zo weinig mogelijk techniek of technische kennis nodig is. Dat deed wonderen voor de Wii, dat kan werken voor de Bebook. In mijn ogen gaat de ebook-reader die zich richt op lezers in plaats van computergebruikers, uiteindelijk de markt overheersen.

Ria van Dam (gast)
Ik wil een e-reader aanschaffen maar wacht nog even op deze BeBook 2. Ik hoop dat er ook een snellere processor in zit, zodat hij wat sneller is dan de BeBook 1, die erg langzaam van pagina veranderd. Is dat al bekend?

Er is volgens mij helaas nog niks bekend over de processor snelheid. 14 oktober wordt de BeBook 2 gepresenteerd en hopelijk kort daarop in de handel genomen.

Recente reacties op eReaders.nl
marietleblan.. op Review Kobo Aura HD:
Ik ben niet blij. Mijn 3e !! Kobo Aura, de eerste 2 liepen al vast binnen de garantietermi...
Gerda1 op Freaks:
Inderdaad gratis maar wel betaalde site, ik snap het niet oed
Wiske op App filtert scheldwoorden uit ebooks:
Ja, daar zaten we op te wachten: een censuur app. Halleluja.
zetmolm op Gratis ebook ter gelegenheid van Week van de Klassieken:
Wel even de kleine lettertjes lezen. Je moet je mailadres opgeven. Vrij vertaald staat er ...
ereaders vergelijken
Kieswijzer banner
Advertentie
Aanbieding
Bestverkochte ereaders

Alles over digitaal lezen: ereaders, gratis ebooks, tablets, boeken kopen.
eReaders.nl is onderdeel van eReaders Groep.
-->
Free PHP CMS by ViArt Ltd