10 redenen om een e-bookabonnement te nemen

1484
2
DELEN
abo-ebooks-10redenen

Ben je aan het twijfelen of een e-bookabonnement iets voor jou is? Hier vind je tien goede redenen om een e-bookabonnement te nemen.

1. Gratis proberen. Nog niet bekend met e-bookabonnementen? Je kunt ze gratis proberen. Is het toch niks voor je? Kobo Plus, Bliyoo en Bookmate zijn maandelijks opzegbaar.

2. Goedkoop lezen. Lees je 2 e-books per maand, dan heb je het geld van een maandabonnement op Kobo Plus of Bliyoo er al uit! Bij Bliyoo betaal je voor het Boekenabonnement 9,95 per maand, bij Kobo Plus 9,99.

3. Ontdek bijzondere pareltjes. Bij het bladeren door de lijst met boeken die je binnen je abonnement kunt lezen kom je zomaar onverwachte pareltjes tegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van En uit de bergen kwam de echo van Khalid Hosseini en Notities uit de jungle van Hanya Yanagihara in Kobo Plus en Aan Chesil Beach van Ian McEwan in Bliyoo?

4. Dacht je dat abonnementsdiensten alleen oudere boeken aanbieden? Niets is minder waar. Bij Bliyoo tref je bijvoorbeeld Pijngrens, de laatste thriller van Loes den Hollander al aan. En in Kobo Plus vind je nu al Domina, het vervolg op de succesvolle thriller Maestra van Lisa Hilton. Ook Ach, moedertje, de nieuwe columns van Hugo Borst kun je al lezen met Kobo Plus. In Bookmate vind je dan weer Portret van een vrouw en andere titels van Jojo Moyes.

5. Tegenvallers ruil je om voor een ander boek. Is het boek waarin je bent begonnen niet wat je ervan had verwacht? Dan ruil je het toch gewoon in voor een ander.

6. Niet alleen binnen een app op je smartphone of tablet, maar ook op de e-reader! Met de dienst Kobo Plus lees je je e-books ook gewoon op je Kobo e-reader of op e-readers waar je apps op kunt installeren zoals de Icarus Illumina of de e-readers van Onyx Boox. Bliyoo kun je niet gebruiken op de Kobo maar wel op e-readers van de Icarus of Onyx Boox. In de collectie van de Bibliotheek is een groot deel geschikt voor de e-reader. Ook de e-books van Book Choice kun je lezen op de e-reader.

7. Lezen en luisteren. Dat kan bij verschillende diensten. Bliyoo heeft een kleine collectie luisterboeken die is inbegrepen bij het Boeken-abonnement. De bibliotheek heeft de Luisterbieb-app, hierin vind je behalve boeken die je alleen kunt lezen als je lid bent, ook gratis audioboeken, waaronder titels voor de leeslijst.

8. Kijk eens in de digitale collectie van de bibliotheek. Sowieso is e-books lenen bij de bieb een leuke en goedkope optie. De collectie is misschien minder groot dan bijvoorbeeld die van Kobo Plus, toch vind je er genoeg leuke titels. Ben je lid van een lokale bibliotheek dan kun je ook gebruik maken van de digitale collectie. Geen bibliotheeklid? Je kunt ook lid worden van de Digitale Bibliotheek, dan kun je voor 42 euro per jaar elke 3 weken 10 e-books tegelijk lenen.

9. Ook in het buitenland. Ben je op vakantie en zijn al je boeken uit? Zorg ervoor dat je wi-fi hebt en je zet zo weer een stel nieuwe boeken op je e-reader, tablet of smartphone.

10. Het is legaal. Met een e-bookabonnement lees je zoveel je wilt, zonder daarmee de auteur of de uitgever te benadelen. Bij alle soorten abonnementsdiensten krijgen de rechthebbenden per gelezen boek een vergoeding.


2 REACTIES

    • Helaas gaat dat bij geen van de abonnementsdiensten. Je hebt altijd een creditcard nodig, ook bij Kobo Plus. Je kunt wel met iDeal lid worden van de Online Bibliotheek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.