Doorzoek site

‘Hybride’ boek koppelt print en digitaal

Geschreven door Suzanne Schram op 16-08-11 om 11:52 (11628 keer gelezen)
‘Hybride’ boek koppelt print en digitaal

De Amerikaanse uitgeverij Melville House introduceert deze week het hybride boek: een papieren boek dat verrijkt is met digitale informatie via een QR-code. De uitgeverij wil met de HybridBook-serie laten zien dat print en digitaal goed samen kunnen gaan.

Het HybridBook-project geeft fysieke boeken de eigenschappen van een enhanced ebook. De papieren boeken krijgen dezelfde extra’s als de ebooks, zoals essays, plattegronden, illustraties en recepten. De lezer krijgt gratis toegang tot het materiaal via een QR-code die gedrukt is in de binnenkant van het boek.

Een QR code (Quick Response code) is een tweedimensionale barcode die je met je mobiele telefoon of tablet kan scannen. De informatie is ook toegankelijk via internet of email. Dennis Loy Johnson, oprichter van Melville House legt uit: “De ’digitale toevoegingen laten zien welk onderzoek ik zou doen na het lezen van een klassieker. Het geeft je de kans om na het lezen van een boek je interesse verder uit te diepen. Het vergroot de leeservaring.”

Het eerste hybride boek dat wordt uitgegeven is een deel van de serie The Duel x 5. Deze serie bestaat uit vijf novelles die allemaal de titel The Duel hebben, geschreven door vijf verschillende auteurs: Anton Tsjechov, Joseph Conrad, Aleksandr Kuprin, Giacomo Casanova en Heinrich Von Kleist. De titels krijgen “een frisse nieuwe weergave” met de combinatie van digitaal en print.

Het doel van het project is om ervoor te zorgen dat fysieke boekhandels nieuwe manieren krijgen om boeken te verkopen. De uitgeverij heeft vertrouwen in het project. Johnson laat weten dat er nog veel meer hybride boeken gepland staan. De 43 titels uit de Art of the Novella-serie worden bij heruitgave als een hybride-titel uitgegeven.

De uitgever is niet de eerste die een gedrukt boek verrijkt door middel van QR-codes. Eerder publiceerde bijvoorbeeld ook het Nederlandse Nijgh & Van Ditmar een boek met QR-code.

(Via: Publishing Perspectives)‘Hybride’ boek koppelt print en digitaal Beoordelingen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Klik hier om een account aan te maken of in te loggen.


Eric Jan (gast)
Deze maand is er bij Uitgeverij VanDorp Educatief ook een hybride boek verschenen. De titel Emigreren naar Caribisch Nederland bevat diverse QR-codes die de hoofdstukken verrijken met videomateriaal die direct is af te spelen.

Recente reacties op eReaders.nl
marietleblan.. op Review Kobo Aura HD:
Ik ben niet blij. Mijn 3e !! Kobo Aura, de eerste 2 liepen al vast binnen de garantietermi...
Gerda1 op Freaks:
Inderdaad gratis maar wel betaalde site, ik snap het niet oed
Wiske op App filtert scheldwoorden uit ebooks:
Ja, daar zaten we op te wachten: een censuur app. Halleluja.
zetmolm op Gratis ebook ter gelegenheid van Week van de Klassieken:
Wel even de kleine lettertjes lezen. Je moet je mailadres opgeven. Vrij vertaald staat er ...
ereaders vergelijken
Kieswijzer banner
Advertentie
Aanbieding
Bestverkochte ereaders

Alles over digitaal lezen: ereaders, gratis ebooks, tablets, boeken kopen.
eReaders.nl is onderdeel van eReaders Groep.
-->
Free PHP CMS by ViArt Ltd