Doorzoek site

‘Hybride’ boek koppelt print en digitaal

Geschreven door Suzanne Schram op 16-08-11 om 11:52 (11292 keer gelezen)
‘Hybride’ boek koppelt print en digitaal

De Amerikaanse uitgeverij Melville House introduceert deze week het hybride boek: een papieren boek dat verrijkt is met digitale informatie via een QR-code. De uitgeverij wil met de HybridBook-serie laten zien dat print en digitaal goed samen kunnen gaan.

Het HybridBook-project geeft fysieke boeken de eigenschappen van een enhanced ebook. De papieren boeken krijgen dezelfde extra’s als de ebooks, zoals essays, plattegronden, illustraties en recepten. De lezer krijgt gratis toegang tot het materiaal via een QR-code die gedrukt is in de binnenkant van het boek.

Een QR code (Quick Response code) is een tweedimensionale barcode die je met je mobiele telefoon of tablet kan scannen. De informatie is ook toegankelijk via internet of email. Dennis Loy Johnson, oprichter van Melville House legt uit: “De ’digitale toevoegingen laten zien welk onderzoek ik zou doen na het lezen van een klassieker. Het geeft je de kans om na het lezen van een boek je interesse verder uit te diepen. Het vergroot de leeservaring.”

Het eerste hybride boek dat wordt uitgegeven is een deel van de serie The Duel x 5. Deze serie bestaat uit vijf novelles die allemaal de titel The Duel hebben, geschreven door vijf verschillende auteurs: Anton Tsjechov, Joseph Conrad, Aleksandr Kuprin, Giacomo Casanova en Heinrich Von Kleist. De titels krijgen “een frisse nieuwe weergave” met de combinatie van digitaal en print.

Het doel van het project is om ervoor te zorgen dat fysieke boekhandels nieuwe manieren krijgen om boeken te verkopen. De uitgeverij heeft vertrouwen in het project. Johnson laat weten dat er nog veel meer hybride boeken gepland staan. De 43 titels uit de Art of the Novella-serie worden bij heruitgave als een hybride-titel uitgegeven.

De uitgever is niet de eerste die een gedrukt boek verrijkt door middel van QR-codes. Eerder publiceerde bijvoorbeeld ook het Nederlandse Nijgh & Van Ditmar een boek met QR-code.

(Via: Publishing Perspectives)‘Hybride’ boek koppelt print en digitaal Beoordelingen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Klik hier om een account aan te maken of in te loggen.


Eric Jan (gast)
Deze maand is er bij Uitgeverij VanDorp Educatief ook een hybride boek verschenen. De titel Emigreren naar Caribisch Nederland bevat diverse QR-codes die de hoofdstukken verrijken met videomateriaal die direct is af te spelen.

Recente reacties op eReaders.nl
Matahari_nl op eLinea organiseert verkiezing 'Artikel van het Jaar':
Mijn inschatting is, dat het trekken aan een dood paard is. Blendle kreeg kapitaalinjecti...
jogledor op 'Het puttertje' van Donna Tartt maar door 44% van de lezers uitge..:
Met een papieren boek kun je pronken in de boekenkast of op de koffietafel zonder een lett...
Matahari_nl op Actie: Bepaal zelf wat je betaalt voor eLinea All You Can Read:
Vind het een leuk initiatief. Ondanks de goede bedoelingen, zie ik geen winstgevendheid i...
jogledor op Uitspraak in zaak ebookmarktplaats Tom Kabinet op 23 december:
Zelf heeft Tom Kabinet het op http://www.tomkabinet.nl/Nieuws over een "een lek in de beve...
ereaders vergelijken
Kieswijzer banner
Advertentie
Aanbieding
Bestverkochte ereaders

Alles over digitaal lezen: ereaders, gratis ebooks, tablets, boeken kopen.
eReaders.nl is onderdeel van eReaders Groep.
-->
Free PHP CMS by ViArt Ltd