Doorzoek site

Apple zoekt flexibele prijsstelling iBooks

Geschreven door Martha Pelkman op 19-02-10 om 15:39 (7608 keer gelezen)
Apple zoekt flexibele prijsstelling iBooks

In tegenspraak met wat eerder bekend werd, is Apple op zoek naar een flexibele prijsstelling voor de ebooks in hun iBook applicatie. De eerder genoemde prijs van $14,99 zou volgens insiders een bovengrens zijn.

Sommige titels zouden minder kunnen gaan kosten en waarschijnlijk zelfs het Amazon prijspeil van $9,99 evenaren. Het komt er in essentie op neer dat Apple de flexibiliteit wil om bestsellers voor een lagere prijs aan te bieden, zoals bijvoorbeeld de ebooks die op de New York Times bestseller lijsten staan. Zo kan een ebook dat op $14,99 in de markt wordt gezet in prijs zakken naar $12,99 of zelfs $9,99 zodra dat ebook op de bestseller lijsten terechtkomt.

Bovendien wil Apple dat de ebooks de goedkopere hardcover prijzen zal gaan reflecteren. Dat zou kunnen betekenen dat een ebook sowieso al op $12,99 geprijsd wordt, zelfs al is het geen bestseller.

Bij het overgaan naar het zogenaamde Ďagency modelí, waarbij de uitgever de prijs vaststelt, krijgt de webwinkel een bepaald percentage commissie, bijvoorbeeld bij Macmillan en Amazon 30%. Met dit model verwachten uitgevers een meer houdbare ebookindustrie te creŽren, waarbij Amazonís strategie wordt gepareerd.

Overigens verwachten analisten dat Amazonís marktaandeel in ebooks in 2015 met 55 procentpunten gedaald zal zijn naar 35% omdat steeds meer andere grote bedrijven zoals Apple de ebookmarkt zullen betreden.Apple zoekt flexibele prijsstelling iBooks Beoordelingen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Klik hier om een account aan te maken of in te loggen.


Apple maakt prachtige produkten. Daardoor is het een duur merk, want de "wannahavefactor" ligt hoog. Als ereader moet de tablet zich nog bewijzen denk ik, als ik alleen al aan het type scherm denk.
De eboekprijzen die Apple ingedachten schijnt te hebben, zijn volgens mij gebaseerd op de eerder genoemde "wannahavefactor" en daardoor naar mijn beleving onredelijk veel hoger dan nodig is.
Maar deze afweging maakt een ieder natuurlijk voor zichzelf.

Apple wil volgens mij uitgevers aan zich binden door hun een hogere marge voor te houden.
Maar het is de vraag of dit werkt.
Apple heeft een heel ander DRM systeem en werkt dat op een Kindle? of een Nook?
Met de introductie van de iPad is ook de verscheidenheid toegenomen, maar zit de consument te wachten op weer een format en DRmsysteem erbij?
@George,
Tuurlijk is het een hebbedingetje, die iPad, maar gezien de schermeigenschappen en gewicht vind ik het voor mij als eReader niet geschikt.
(Mijn iMac heeft ook een heel vervelend glimscherm, daar ga ik een film voor kopen die er voor geplakt kan worden)

Punt is dat mensen een behoorlijke prijs zullen moeten betalen; zowel voor aanschaf als upload verbinding. Heb het gevoel bij de Ipad dat "eboek lezen kan ook", maar dat ie in eerste instantie meer voor foto's/films/spelletjes/
magazines/kranten e.d. gekocht zal worden.

Eigenlijk zou een eBoek duurder moeten zijn, naarmate het makkelijker beschikbaar is.
Een eBoek met welke vorm van DRM ook, zou 15% van de huidige eBoekprijs mogen opbrengen, eBoeken zonder 30%

@ George
Mij lijkt inderdaad dat de iPad en andere tablets die nog komen zullen eerder op het lezen en bekijken van magazines met veel foto's en video's gericht te zijn dan op het eenvoudig lezen van een boek.

Mij trekt trouwens nog maar eens een andere eboekwinkel met nog maar eens een ander formaat helemaal niet aan.

Ik zie best wel iets in een tablet maar nu nog niet. De dag dat ik er alle ePUB en goed elk PDF-bestand kan op lezen en kan genieten van de kleuren en interactiviteit zal ik serieus over een aanschaf naast niet i.p.v.een e-ink reader, nadenken.

@Tim
Ksnap geloof ik niet precies wat je bedoelt met hogere eboek prijs naarmate het makkleijker beschikbaar is.
Bedoel je met huidige eboekprijs, de 80%?

@george,
Ik bedoel dat -uitgaande van de huidige eBoekenprijzen- de prijs van een eBoek met DRM op 15% zou moeten worden gesteld, en dat van onbeveiligde eBoeken op 30% van de huidige verkoopprijzen.
Een eBoek met DRM is immers niet op alle eReaders te lezen en dat de beschikbaarheid beperkt is in tijd of door storingen, weten we ook. Consumenten hebben gewoon meer moeite met eBoeken voorzien van DRM.
Onbeveiligde eboeken zijn makkelijker te hanteren voor de consument en kunnen op meer eReaders doordat de consument het format desgewenst zelf kan omzetten.

O.K. Duidelijk. Eens.

Recente reacties op eReaders.nl
marietleblan.. op Review Kobo Aura HD:
Ik ben niet blij. Mijn 3e !! Kobo Aura, de eerste 2 liepen al vast binnen de garantietermi...
Gerda1 op Freaks:
Inderdaad gratis maar wel betaalde site, ik snap het niet oed
Wiske op App filtert scheldwoorden uit ebooks:
Ja, daar zaten we op te wachten: een censuur app. Halleluja.
zetmolm op Gratis ebook ter gelegenheid van Week van de Klassieken:
Wel even de kleine lettertjes lezen. Je moet je mailadres opgeven. Vrij vertaald staat er ...
ereaders vergelijken
Kieswijzer banner
Advertentie
Aanbieding
Bestverkochte ereaders

Alles over digitaal lezen: ereaders, gratis ebooks, tablets, boeken kopen.
eReaders.nl is onderdeel van eReaders Groep.
-->
Free PHP CMS by ViArt Ltd