Doorzoek site
'Ebooks are for bloodless nerds'
1
Dat zegt althans deze schrijfster in The Telegraph:
According to Penelope Lively, 78, the Booker Prize-winning author, e-books are for “bloodless nerds”. She said that Kindles and other devices to which you can download novels are no substitute for real books and no self-respecting bibliophile should want one.
Volledig artikel
 
Wat jullie? Zijn we inderdaad bloedeloze technofreaks, of slaat ze gewoon de plank mis door vorm en inhoud door elkaar te halen?
 
JW (gast)
1
Ze doet haar zelf niet veel eer aan door te stellen dat het fysieke uiterlijk van het boek bepalend is voor de kwaliteit van de inhoud.
 
1
Op dit soort geriatrisch geneuzel moet je helemaal niet ingaan
 
1
Nou, ik ben liever een bloedeloze technofreak dan iemand die het liefst terug wil naar de handgeschreven boeken (je weet wel, van die prachtige boeken, gekopieerd door monikken, met van die prachtige verlichtingen... Ik zou er daar best een paar van in m'n kast willen hebben staan! niet om te lezen natuurlijk, want dat zou zonde zijn. Daar gebruik ik liever m'n JE100, Sony of Mini voor ROFL )
 
Want als je het over echte boeken hebt, tja, dan zijn die goedkope mass market pockets natuurlijk nauwelijks beter dan een simpele, elegante ereder...
Laatst gewijzigd: 11-07-11 om 20:40
 
1
@Sweetpea
 
Goedkope pockets nauwelijks beter?
 
Veel slechter: ze stinken en zijn slordig en vaak in een lelijk lettertype gedrukt. Bovendien moet je ze nogal eens met de duimen openduwen omdat je anders de letters naast de veel te nauwe linker marge van het rechtse blad niet kunt lezen.
 
Leve de ereader!
Laatst gewijzigd: 11-07-11 om 21:44
 
1
De mening van deze mevrouw is wat exemplarisch voor iemand van haar leeftijd EN achtergrond. Zij denkt blijkbaar bijvoorbeeld nog in bibliofielen, als een soort uitverkoren kaste.
Maar er zijn gewoon heel veel mensen zijn die zich geen bibliofiel (willen)noemen maar toch graag en veel lezen. In welke vorm dan ook.
 
Ze koketteert wat met het hebben van een Ipad, maar praat verder met dedain over mensen die eboeken willen lezen, maar aan de andere kant ziet ze wel de mogelijke voordelen van eboeken lezen.(op reis en ziekenhuis bijvoorbeeld)
 
Kortom, iemand vervuld van een ideaalbeeld. De geur van papier...., het lezen van een pboek geeft je het gevoeld dat je echt lee(s)ft.... enz.enz.
 
Op haar leeftijd en met haar achtergrond kan ik het me wel voorstellen, dat ze er zo over denkt. Ze is al behoorlijk losgekoppeld van de digitale realiteit en weigert 'die nieuwe fratsen' te accepteren/respecteren. Laat maar.
Laatst gewijzigd: 12-07-11 om 8:32
 
1
Onder bibliofiel versta ik: iemand die boeken verzameld. Bijvoorbeeld een eerste druk speciaal gebonden op zo en zo veel exemplaren of een lederen kaft enz. Een getekend exemplaar van de auteur en zo verder.
Maar alle lezers zijn geen bibliofielen. Wij lezen gewoon om te genieten van een goed boek.
Penelope denkt niet aan de mensen die geen kast van een huis hebben om alles zo maar op te stapelen. De proletariërs hebben ook recht op boeken en daar voor is de bibliotheek en het e-boek nog altijd het beste alternatief.
Ik heb toch ook geen schilderij van Toulouse Lautrec aan mijn muur hangen maar wel een prentenboek. Op zich is dat ook geen zicht volgens de mening van een kunstliefhebber.
 
1
@Allen,
 
Ze zegt zomaar wat, ze gebruikt geen argumenten waarom het dan wel 'bloodless nerds' zijn.
Volle boekenplanken vind ik overigens vaak een van een verkeerd soort snobisme getuigen.
Wat Tim zegt, gekakel in de marge. Ereading en alles er omheen is onomkeerbaar.
 
1
Hm, het getuigt eigenlijk van armoede om dit soort komkommertijdgebazel überhaubt een plaatsje te geven op dit forum.
En wat ik ook zie gebeuren is dat @Sweetpea en @Mleentje de gelegenheid aangrijpen om een flink af te geven op het gedrukte boek. Wat maakt het toch uit? Laat ieder lekker zelf bepalen waarvan ie leest, het hoeft elkaar toch niet te bijten?
 
@ladyavenue,
Volgens mij is een bibliofiel gewoon een liefhebber van boeken.
 
1
@Tim, nee, het is geen afgeven op het gedrukte boek.
 
"She said that Kindles and other devices to which you can download novels are no substitute for real books"
 
Dit rijst bij mij de vraag, wat is een echt boek? Ik vermoed namelijk dat mevrouw ook mass market pockets niet ziet zitten. En dat "echte boeken" mooi gebonden hard covers zijn.
 
En over die bibliofiel, een liefhebber van boeken als object of als verhaal?
 
1
Voor de enige echte leeservaring moet je toch een boekrol van perkament hebben. Die gebonden hardcovers zien er wel aardig uit, maar zijn toch niet meer dan surrogaten.
 
1
Dan ga ik nog een stap achteruit tegenover zetmolm daar het toch komkommertijd is: er gaat niets boven de stenen tafelen van Mozes!Wacko
Tim ben je er zo zeker van? Dan mag ik mezelf voortaan bibliofiel noemen. Wat een titel!Wink
 
1
@Sweetpea,
hier zijn wat boeken te vinden die zeer bijzonder zijn en erg gewild, maar voor een selecte groep.
hier wordt een aardige omschrijving gegeven: het object telt, de inhoud is ondergeschikt.
 
 
@ladyavenue,
in Brussel is een plek, waar uitsluitend zeer bijzondere boeken worden tentoongesteld. Ik ben er geweest en je kijkt je ogen uit Wink
 
1
Ziet er prachtig uit Tim. Al die mooie boeken in kalfsleder. Ik ga nog wel wat tijd op die site doorbrengen in de komende dagen.
Ja het is nostalgie. En daarbij, de gewone man kon zich geen zo'n boek veroorloven.
Liever een bloedeloze nerd van de 21ste eeuw dan een arme analfabeet van de 19de eeuw als ik mag kiezen. Broad Grin
 

Bericht
Naam *
Email (wordt niet getoond) *
Bericht *

Emoticons
Smile Wink Broad Grin Laughing
Sad Crying Wall Bash Angry
Search Don't Know Shock Wacko
Crazy Good Yahoo ROFL
Spam Confused Nah Cheer
Vier-cijferige validatie code *  
Gesponsorde links
Bestverkochte ereaders
Maak een profiel aan
Je hebt geen profiel nodig om mee te praten op ons forum. Met een eigen profiel kun je jouw forumberichten voorzien van je foto of avatar en kun je jouw berichten achteraf bewerken.

Alles over digitaal lezen: ereaders, gratis ebooks, tablets, boeken kopen.
eReaders.nl is onderdeel van eReaders Groep.
-->
Free PHP Forum by ViArt Ltd