Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Ereaders Kobo Kobo Aura Edtition 2 Screen Frozen..

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Jeroen 6 maanden, 2 weken geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #79774 Reactie

  Vasco

  Mijn Kobo Aura Edition 2 scherm is vastgelopen na een paar weken na aankoop. Ging naar het volgende bladzijde en opeens liep hij vast waardoor je allebei de bladzijdes door elkaar heen ziet… Heb van alles geprobeerd zoals aan uit tot en met een minuut de power button ingedrukt houden, niets werkt. Ik kom er echt niet uit en vroeg mij af of iemand hier advies/tips heeft. Opsturen is niet mogelijk want ik heb hem overgekocht van iemand van marktplaats. Hij was nog geseald toen ik hem overnam. Die gene is nu op vakantie en weet niet zeker of hij nog het bonnetje heeft. Vandaar dat ik het even via hier doe. Alle hulp is welkom!!
  Het gaat om een Kobo Aura Edition 2 model N236.

  #79809 Reactie

  Redactie
  Moderator

  Heb je hem al opgeladen? Zo niet dan is het een goed idee om je e-reader eerst een aantal uur op te laden. Je kunt daarna proberen om hem te restoren. Je verliest dan wel al je instellingen en gegevens. Druk de powerknop aan de achterkant in. Houd hem ingedrukt tot het lampje bovenin uitgaat. Druk de knop nu nogmaals in, gedurende 30 seconden. Je zou na ongeveer een halve minuut de restore-melding moeten krijgen. De e-reader gaat zichzelf dan herstellen en zal als hij klaar is weer opstarten, en kun je hem opnieuws configureren. Hopelijk krijg je ‘m zo weer aan de praat.

  #81240 Reactie

  Corné

  Hoi Vasco, hoe heb je dit opgelost? Ik heb dit probleem namelijk ook.

  #82425 Reactie

  Nelleke Persoons

  Ik heb hetzelfde probleem nu ook. Maar hierboven opgesomde oplossingen helpen niet. Geen beweging in te krijgen.

  #83119 Reactie

  Erik

  Had dit probleem ook, eerder ook al gehad met Kobo Auro edition 2 van mijn vriendin. Net naar de BCC geweest en daar om kunnen ruilen voor een nieuwe. Medewerker gaf aan dat ze dit vaker zien en dat het te maken heeft met het lezen van ‘niet via de officiële weg verkregen e-boeken’. Klinkt mij vreemd in de oren. Iemand ook gehoord dat dit de oorzaak zou zijn en/of een oplossing voor het hier al een oplossing voor het vastlopen?

  #83149 Reactie

  Joan

  Die verkoper zegt maar wat. Als dat de oorzaak zou zijn is hij gek het toestel om te ruilen. Oneigenlijk gebruik valt niet onder de garantieregeling.
  Zelf gebruik ik nooit niet-langs-de-officiële weg aangeschafte digitale boeken, gewoon omdat ik dat niet fijn vind.
  Voor wie niet of minder betalen wil – en wie wil dat niet – is er altijd de openbare bib of zijn er de aanbiedingen van diverse ebookleveranciers.
  Toch ‘bevroor’ het scherm van mijn Kobo AURA HD – geen 4 jaar oud – zomaar tijdens het lezen. Ook ‘legaal’ aangeschafte en gebruikte ebooks blijken wel eens fouten te bevatten. Vandaar waarschijnlijk de tegenstrijdige houding van de verkoper: garantie verlenen voor een defect dat toeschrijft aan het downoaden van illegale kopieën.
  Eigenaardig is wel dat tot nu toe enkel mijn Kobo en tot nu toe zelfs mijn allereerste Cybook (Mobi) of mij oude Kindle Keyboard het nog steeds doen. Ik bid dat mijn Kobo One NIET gaat bevriezen.
  Kobo, wanneer krijgen jullie je Firmware eens op orde! Ik geef toe, Amazon heeft het makkelijk; hun gesloten systeem maakt ze minder kwetsbaar. Toch ken ik nogal wat mensen die in ePub uitgebrachte boeken voorzien van sociaal DRM omzetten om ze ook te kunnen kunnen lezen op de Kindle of hun Kindle app.

  #83922 Reactie

  jack

  Beste mensen ik heb ook een kobo aura n236 is ook vast gelopen . ik heb een witte balk aan de linkerzijde van het scherm en een halve pagina van een boek door elkaar staan . ik heb al geprobeerd te resetten maar de witte balk en de halve bladzijde tekst blijven. ik zie hier nog geen oplossing. ik hoop dat iemand die heeft. bij voorbaat mijn dank.

  #83968 Reactie

  Jeroen

  Dat klinkt als een defect scherm. Niets meer aan te doen.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
Reageer op: Kobo Aura Edtition 2 Screen Frozen..
Mijn informatie: