Doorzoek site
Hoe voeg ik boeken toe
Lonewolf (gast)
1
Lonewolf (gast)
 
17-12-11 12:05
Hallo,
 
Ik heb net de Sony PRS-T1 gekregen. Heb Reader for PC ge´nstalleerd en in dat programma een serie e-books gedownload.
Het zal wel stom zjn, maar het lukt mij niet om die boeken van mijn computer over te zetten op de reader. Ik heb wel de handleiding, maar begrijp het niet.
Kan iemand me een" idiot proof" uitleg geven wat ik moet doen.
Bij voorbaat dank.
 
1
Het zou handig zijn als je vertelt wat je hebt gedaan en waar je vastloopt. Daarbij is het belangrijk om te weten of je boeken met of zonder drm hebt en of de e-reader geautoriseerd is via adobe digital editions.
 
Lonewolf (gast)
1
Ik heb Reader for PC ge´nstalleerd op mijn computer, zoals de handleiding voorschrijft.
Van verschillende sites heb ik boeken gedownload. Die staan nu in Reader for PC. Ik kan alle boeken openen. Maar ik zie geen kans om ze van mijn computer over te zetten op de reader.
Eh .. ik weet niet wat drm is en ik heb geen idee over autorisatie via adobe. Het is niet voor niets dat ik een idiot proof uitleg vraag:Sad
 
Marina (gast)
1
Hoi Lonewolf
 
Drm is een boek die beveiligd is. Als je een boek gekocht hebt via een site dan krijg je een klein bestandje. Dat is je kassabonnetje. Je moet hem dan openen in adobe digital editions.
Als je hem dan opent dan gaat ie meestal automatisch naar je ereader zodra je je ereader aansluit. Ik vind DRM boeken daarom ook een crime.
 
Bij onbeveiligde boeken gaat het een stuk makkelijker. De onbeveiligde boeken zijn gratis Sluit je e-reader aan op je computer met de kabel. Ga nu naar Windows Explorer of Verkenner. Geef rechtermuisklik op de start knop en ga naar de verkenner of windows explorer.
 
Daar zie je een aantal schijven staan zoals je C schijf. Nog duidelijk? Als het goed is maakt je computer een andere schijf extra aan. Bijvoorbeeld D of E ligt eraan.
Er staat verwisselbare schrijf
Ga naar de directory waar je je boekenbestanden hebt staan meestal op de C schijf Geef een rechtermuisklik op het bestand en je krijgt een menu met oa ook KOPIEEREN selecteer deze dan. Ga dan naar de letter die je computer hebt aangemaakt. Maak zelf een directory,kan je dan niet,selecteer dan een bestand wat al bestand. En geef een rechtermuisklik op het bestand wat al bestaat en selecteer PLAKKEN.
 
Kun je er nu zo uitkomen? Of niet? Laat maar even een berichtje achter.
 
Marina (gast)
1
Oja ben nog iets vergeten te schrijven. Als je ereader aansluit krijg je nog een berichtje op je ereader Usb verbonden en dan een vakje met Gegevensoverdachtmodus. Raak dit dan aan. Dan zie je een plaatje met Gegevensoverdachtmodus en een plaatje van een computer en ereader. Dan pas kun je je boeken overzetten.
 
Lonewolf (gast)
1
Hi Marina,
 
Het werkt !!!
 
Heel hartelijk bedamkt.Broad Grin
 
marina (gast)
1
Zo zie je maar. Het is niet zo moeilijk. Veel leesplezier
 
marina (gast)
1
 
Britt (gast)
1
Nou nou... ik heb hetzelfde probleem.... File Open Failed. Ik heb gedaan wat Marina zei en nog doet hij het niet.
 
Ik heb een Polaroid... waar iedereen ineens slechte verhalen over hoort...
 
Kan iemand mij helpen. 1 boek van het zelfde bestand Epub staat er al op en doet het gewoon wel. De 2 andere boeken doen het niet, Ik heb alle 3 de boeken bij bol.com gekocht.
 
Help..
 
els (gast)
1
Ik heb een ander probleem als ik wat boeken erbij wll zetten dan ben ik de eerdere boeken kwijt, die ik erop zette hij overschrijft het, maar hij moet het toevoegen wat doe ik fout.
 
1
Kijk eens naar je synchronisatieinstellingen. Je kunt ook de boeken naar de aangekoppelde reader slepen of copy/pasten en de reader veilig ontkoppelen. vervolgens gaat hij dan 'synchroniseren' zonder dat iets verloren gaat.
 
arie (gast)
1
Oeps, maar ik snap er niets van.
Heb een Sony PRS-T1 ( gekregen) en heb daar een paar gratis boekjes op gedownload.
Nu via KOBO een boek gekocht, die staat nu dus op mijn PC in Adobe digital editions, maar hoe krijg ik dat nu op mijn reader?
Mijn reader is "aangemeld" op mijn PC maar ik snap niet wat jullie bedoelen met slepen en mappen etc.
Ik zie ook in Adobe niets wat maar ook in de verste verte op een eraeder ( icoontje) lijkt.
handleiding doorgeworsteld , maar wordt je ook niet veel wijzer van.
 
tfvdb (gast)
1
Slepen en plakken is volgens mij bij Sony ook niet mogelijk, althans, ik heb het nog niet gezien. Ook staan er geen synchronisatie-instellingen, was dat maar waar.
 
Het stomme is dat je in de software op de pc heel eenvoudig boeken kunt kopiŰren van de ereader naar de Bibliotheek van de pc maar andersom moet je synchroniseren, en dat gaat bij mij meestal fout.
 
Sandrina (gast)
1
RFVDB Kun je niet slepen en plakken via de verkenner? Dan moet toch lukken.
 
Arie via my digital editions map kun je je boek terug vinden. Meestal staat ie bij C:\users\dan een naam en dan documents en dan my digital editions Staat ie daarbij
 
Daarna reader aansluiten kabel computer en kabel reader. Daarna op reader klikken zodat ie een schrijf gaat aanmaken. En dan kopieeren.
 
arie (gast)
1
Nou, het is gelukt, maar wel omslachtig en ik snap nog steeds niet wat ik met adobe digital editions moet, maar het eerste -betaalde- boek(je) staat op mijn reader en vanavond nog maar een zooi gaan downloaden
 
Sandrina (gast)
1
Arie!
Geen boeken meer kopen met DRM en boeken hier kopen dat zjin watermerk boeken. En mochten ze die niet hebben dan maar illegaal downloaden via nzb of bittorent. Ze jagen consumenten weg met hun DRM.
 
1
Natuurlijk bestaat er intussen al een prima progje om drm te verwijderen; even googlen
 
Tuti (gast)
1
Ik heb net mijn e reader binnen gekregen...
is ge´nstalleerd. De computer herkent hem Broad Grin
Maar nu heb ik via Drop box boeken bestanden binnen gekregen.
Heb er paar gedownload...maar niet handig opgeslagen denk ik.
Waar kan ze het beste downloaden....Niet op mijn C schijf... (Die zit te vol !!)maar op mijn Toshiba Externe schijf het liefst.
Als ze daar dan opstaan....Hoe krijg ik ze daar en hoe krijg ik ze daarvandaan op mijn e reader.
Ben al bezig geweest....maar het lukt niet echt Wacko
Wie oh wie weet raad voor mij en kan me helpen.
Alvast mijn grote dankjes
Search
 
1
Ruim je pc eens op dan?!.....Wink
Vanaf je externe is het gewoon "kopieer naar" / reader en dan staan je boeken erop....
Gewoon hetzelfde verhaal als ze evt op je pc staan opgeslagen..
 

Bericht
Naam *
Email (wordt niet getoond) *
Bericht *

Emoticons
Smile Wink Broad Grin Laughing
Sad Crying Wall Bash Angry
Search Don't Know Shock Wacko
Crazy Good Yahoo ROFL
Spam Confused Nah Cheer
Vier-cijferige validatie code *  
Gesponsorde links
Bestverkochte ereaders
Maak een profiel aan
Je hebt geen profiel nodig om mee te praten op ons forum. Met een eigen profiel kun je jouw forumberichten voorzien van je foto of avatar en kun je jouw berichten achteraf bewerken.

Alles over digitaal lezen: ereaders, gratis ebooks, tablets, boeken kopen.
eReaders.nl is onderdeel van eReaders Groep.
-->
Free PHP Forum by ViArt Ltd