Nieuw: Onyx Boox Note met 10.3 inch scherm en Android 6.0

1216
1
DELEN
onyx boox note 10.3

Onyx Boox lanceerde de laatste tijd al verschillende nieuwe e-readers, zoals de T76ML van 6.8 inch met instelbare lichtkleur en de Max 2 Pro met 13.3 inch scherm die je aan je pc kunt koppelen en zo als e-ink monitor kunt gebruiken. Nu is er de vernieuwde Boox Note, een e-reader van 10.3 inch met audio, Android 6.0 en touchscreen dat ook met een stylus te gebruiken is.

Waar de meeste e-readers het moeten doen met Androidversie 4.2, draait de nieuwe Boox Note op Android 6.0 (Marshmellow). Het scherm is een capacitief touchscreen dat zowel met de hand als met een stylus kan worden bediend. ook aan de resolutie is gedacht.¬† Het scherm is 10.3 inch groot en heeft een resolutie van 1872×1404. Met 227 ppi geeft dat een scherp resultaat.

Het leuke aan dit apparaat is dat je ‘m ook horizontaal kunt gebruiken in een double page layout, zodat of twee pagina’s tekst naast elkaar kunt lezen of aan van de zijden aantekeningen kunt maken.

De Boox Note is in met name geschikt voor het lezen van pdf-bestanden, maar ondersteunt ook andere bestandsformaten, waaronder epub, txt, doc en mobi. Ook beeld- en geluidsbestanden als jpg, png, mp3 en wav worden ondersteund. Het apparaat heeft dubbele speakers en een ingebouwde microfoon. De Boox Note heeft een 1.6 Ghz processor, 2 GB RAM=geheugen en 32GB intern geheugen (niet uitbreidbaar). Verder heeft de Boox Note een sterke batterij van 4100 mAh, dezelfde als in de Max 2 Pro.

De Onyx Boox Note lijkt wel een beetje op de Boox Max 2 Pro, maar heeft geen HDMI-poort zodat het apparaat niet te gebruiken is als monitor. De Boox Note heeft ook geen bladerknoppen.

De Boox Note is naar verwachting vanaf april verkrijgbaar en gaat zo’n 550 Euro kosten.

Hieronder een video waarin Kim Dan, CEO van Onyx International, het apparaat laat zien op de technologieshow CES 2018 in Las Vegas.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken


1 REACTIE

  1. Goede recensie Jolene!

    Zelf heb ik ‘m een week kunnen ‘testen’.
    Naar de double page layout heb ik gevraagd aan de verkoper, want bij mij verscheen er niets in twee kolommen als ik ‘m op zijn kant hield. Ik heb me laten vertellen dat bij de update van de firmware die mogelijkheid zal worden geinstalleerd. (Heb jij deze mogelijkheid ook zelf getest Jolene?)
    Verder viel mij op: scherp beeld, geen ingebouwde verlichting en geen knopjes om pagina’s om te slaan. In pdf’s moet je rechtsonder drukken op het scherm om naar de volgende pagina te gaan. En in krantenapps moet je echt swipen (rechtsonder drukken werkt dan niet). Dat is jammer, want dat is het territorium van de tablet.

    Ik ben overigens op zoek naar een grote ereader waarmee ik kranten en magazines kan lezen. Nee, geen tablet. Met al het beeldschermwerk overdag verlang ik naar rust voor mijn ogen. (https://coopervision.nl/oogverzorging-en-de-gezondheid-van-het-oog/computerogen-een-nieuw-probleem-van-een-nieuw-tijdperk)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.