Onyx Boox komt met nieuwe e-reader van 13.3 inch

907
5
DELEN
onyx boox max 2 pro

Onyx Boox is begonnen met de voorverkoop van een nieuwe 13.3 inch e-reader, zo’n beetje even groot als een A4. De Max 2 Pro is met name geschikt voor het lezen van pdf-bestanden en het maken van aantekeningen.

Onyx Boox had al een 13.3 inch e-reader in het assortiment, namelijk de Max Carta. De nieuwe Max 2 Pro is voorzien van flink wat verbeteringen in vergelijking met dit eerdere model. Zo heeft deze e-reader een touchscreen, zodat je niet per se meer een stylus nodig hebt. Ook de resolutie is verbeterd: de Max 2 Pro heeft een scherm met een resolutie van 2220×1650 (207 ppi). Bovendien draait het apparaat als eerste e-reader ter wereld op Android 6.0 zodat je in principe alle apps probleemloos kunt downloaden en gebruiken. Op de Max 2 Pro staat de Google Playstore al geïnstalleerd.

Bijzonder is dat je op de Max 2 Pro niet alleen aantekeningen kunt maken, het is ook mogelijk het apparaat via een HDMI-kabel aan je pc te koppelen en zo als e-ink monitor te gebruiken. De Max 2 Pro beschikt ook over een audio-aansluiting en microfoon, heeft text-to-speech en ondersteunt mp3-bestanden.

De Max 2 Pro heeft een 1.6 GHz quad-core processor, 2 GB RAM-geheugen, 32 GB intern geheugen en een batterij van 4100 mAh.

13.3 inch e-readers zijn nu eenmaal niet goedkoop en de Onyx Boox Max 2 Pro is geen uitzondering. Je kunt hem bestellen in de voorverkoop voor 798,89.


5 REACTIES

 1. Recent was de Samsung S7 telefoon in het nieuws omdat de consumentenbond waarschuwde voor de wel erg korte ondersteuning van de Android versie die daar op staat en de mogelijke veiligheidsproblemen die gebruiker daardoor gaan ondervinden. Nu zit ik mij opeens af te vragen hoe dat met ereaders is gesteld die op Android draaien. Zijn die Android apparaten eigenlijk standaard voorzien van anti-virus of andere bescherming? Thuis op je lokale netwerk zal het misschien wel meevallen, maar hoe zit dat als je ergens een gratis Wifi punt gebruikt? Ikzelf heb een Kobo, dus ik heb voor zover ik weet geen veiligheidsrisico’s omdat die niet met Android werken.

  • Goede vraag inderdaad! Ik zou eerlijk gezegd niet weten of Android e-readers standaard iets van antivirus hebben, volgens mij niet maar ik zal het eens uitzoeken. Je kunt natuurlijk wel zelf apps installeren dus in theorie kun je er zelf ook avast, avg of iets anders op zetten. En sowieso zijn open netwerken natuurlijk wel risicovol, maar ik vraag me af in hoeverre je die gebruikt op een e-reader. Ikzelf nooit eigenlijk.

 2. Prima, zo’n groot formaat e-reader! Om kranten te lezen lijkt het mij ideaal!
  Waar kan ik dit apparaat zien, ruiken en proeven?
  Mediamarkt verkoopt ze tot 6,8 inch.
  En om zomaar 800 euro uit te geven aan specificaties, gaat mij wat te ver.

 3. Werkt dat overigens ideaal, kranten lezen op deze A4-ereader?

  Of is de meerderheid van de krantenapps alleen in A2 mode te bekijken?
  In een Engelstalige review las ik: “Most e-reading apps, whether they are mainstream ones like Kindle or indie all have animated page turns because they were designed for smartphones and tablets. Developers simply can’t rationalize devoting time and money into optimizing it for an e-ink screen. A2 mode helps a bit, but degrades the quality of the text. I found using digital newspaper and magazine apps to provide the best experience with A2 mode on.”

 4. Bij het uitblijven van reacties heb ik zelf de proef op de som genomen en ben naar e-readerweb geweest in Alphen aan de Rijn. Daar mocht ik ‘m een middag testen. Ik heb een gmail-account geinstalleerd en erna wat krantenapps en een magazine-app geinstalleerd.

  Wat me opviel in positieve zin:
  – de resolutie komt behoorlijk dichtbij de echte magazineletter!
  – het mooi vormgegeven apparaat
  – het gewicht viel me heel erg mee (voor een a4-reader)
  – de heen en terug-knoppen werken goed op sites en in pdf’s (in e-pub formaat heb ik het niet getest).
  – de e-reader is superieur ten opzichte van de tablet, als het om lezen gaat. Zeker voor wie de hele dag al met het beeldscherm werkt.

  Wat me minder aansprak:
  – het beeld is net iets minder zuiver dan bij de Boox e-note. Het scheelt niet veel, maar het verschil tussen 227 ppi (Boox e-note) en 207 ppi (Boox Carta) was voor mij merkbaar.
  – de ‘heen’ en ‘terug’-knoppen voor het navigeren tussen pagina’s werken niet in de geteste apps. Je bent dus aangewezen – net als bij de Boox e-note – op het vegen om verder in de tekst te komen. En de e-reader is nou juist niet zozeer geschikt om te vegen, dat is het terrein van de tablet.
  – de (engelstalige) handleiding, jammer dat hier niet meer tijd aan is besteed.

  De nieuwe Boox e-reader lijkt me uitermate geschikt voor iedereen die pdf’s moet beoordelen zoals hij of hij dat op papier zou doen: met een pen. Die is er in de vorm van een stylus. Je kunt naar hartelust met de hand schrijven op de pdf’s. Tenminste, dat maak ik op uit de handleiding.
  Nu de digitalisering haar intrede doet in de kantooromgeving, lijkt me dit een ideaal apparaat voor wie de oude werkwijze (met de hand in documenten kliederen) wil combineren met de nieuwe (pdf’s in plaats van papieren documenten). Het maakt indruk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER