Doorzoek site
opladen/ontladen batterij Sony PRS-T1
Ollie (gast)
1
Hey!
 
Sinds kort de trotse en gelukkige eigenaar van een PRS-T1. Nu had ik hieromtrent nog een vraagje:
 
Men raadt soms aan om toestellen met batterij na een eerste maal opladen volledig te laten ontladen alvorens deze opnieuw op te laden. Geldt dit ook voor de PRS-T1 of kan ik deze zonder problemen op gelijk welk moment terug aansluiten op de USB-poort van m'n computer, zonder dat dit iets afdoet aan de capaciteit van de batterij?
 
Hopelijk heeft iemand van jullie hier ervaring mee...
 
Alvast bedankt!
 
Greetz,
Ollie
 
Ralph (gast)
1
Je kan hem naar believen aansluiten en opladen. Dit zal niets afdoen aan de capaciteiten van de batterij. Je hoeft hem ook de eerste keer niet volledig te ontladen....
 
1
Hoe vaker je de batterij oplaad hoe minder de capaciteit zal worden dus dat is niet helemaal waar. Als jij de accu 3 keer per week oplaadt zal de accu binnen een jaar 'op' zijn en niet goed meer functioneren, laadt je deze 1x per week op dan gaat de accu 3 jaar mee. (snap je het nog Smile
 
 
Laatst gewijzigd: 14-05-12 om 15:03
 
Ralph (gast)
1
@Eugene
Zonder in een welles-en-nietes strijd te belanden, hierbij de eigenschappen van een Lithium-Ion battery, met als laadtip:
Avoid deep discharge and instead charge more often between uses, the smaller the depth of discharge, the longer the battery will last
 
bron: Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion_battery
 
1
Ik heb wel vaker op diverse forums discussies over dit onderwerp gezien, en overal duiken deskundigen (of 'deskundigen') op met tegenstrijdige adviezen. Niemand weet er kennelijk het fijne van, of weet de gesprekspartners ervan te overtuigen dat hij er het fijne van weet. Deze discussies lopen altijd uit op een welles-nietes-strijd.
 
Ik gebruik mijn reader nu bijna 2,5 jaar intensief, en heb me nooit druk gemaakt om oplaadadviezen. Ik ervaar niet dat de capaciteit van de batterij ook maar iets is teruggelopen. Kortom, in de praktijk maakt het waarschijnlijk allemaal weinig uit.
Laatst gewijzigd: 15-05-12 om 16:03
 

Bericht
Naam *
Email (wordt niet getoond) *
Bericht *

Emoticons
Smile Wink Broad Grin Laughing
Sad Crying Wall Bash Angry
Search Don't Know Shock Wacko
Crazy Good Yahoo ROFL
Spam Confused Nah Cheer
Vier-cijferige validatie code *  
Gesponsorde links
Bestverkochte ereaders
Maak een profiel aan
Je hebt geen profiel nodig om mee te praten op ons forum. Met een eigen profiel kun je jouw forumberichten voorzien van je foto of avatar en kun je jouw berichten achteraf bewerken.

Alles over digitaal lezen: ereaders, gratis ebooks, tablets, boeken kopen.
eReaders.nl is onderdeel van eReaders Groep.
-->
Free PHP Forum by ViArt Ltd