Doorzoek site
overzetten boeken van pc naar e reader

  [ 1 van 2 ] 2 Volgende Laatste  

marianne (gast)
1
Ik heb een e reader van rockchop ebook. Er staan 3 boeken op als epub bestand.
Ik heb nu een boek gedownload naar adobe digital editions. Mijn ereader staat daar in de boekenkast, maar het bestand wat ik gedownload heb kan ik op mijn reader niet openen. Dat krijg ik: file open failed.
Heb ik iets fout gedaan of ben ik iets vergeten te doen?
Wie kan mij helpen???
Laatst gewijzigd: 06-01-12 om 10:41
 
1
Is het een boek met DRM? Is de ereader geautoriseerd met het juiste Adobe ID door middel van ADE?
 
marianne (gast)
1
Sorry ik ben een leek op dit gebied. De e reader is geautoriseerd met ade. Ik begreep uit de beschrijving dat dit goed is als hij ade in de boekenkast staat. Dat staat ie. Hoe weet ik of het een boek met drm is
 
1
Als de ereader geautoriseerd is moet het niet meer uitmaken of het boek wel of niet DRM heeft. Tenminste als het boek gedownload is terwijl in ADE dezelfde Adobe ID actief was. Is het boek wel gewoon in ADE te lezen?
 
Mia Molenaar (gast)
1
Mijn adobe digital editions 'ziet' mijn ereader niet . Het is een Sony PRS T1. Wat moet ik doen?
 
1
@ Mia molenaar
http://www.ereaders.nl/hoe_voeg_ik_boeken_toe
Zie uitleg in het topic alhier....
Denk dat je er dan wel uit moet komen....
Laatst gewijzigd: 18-12-11 om 16:30
 
maud (gast)
1
ik heb een i reader maar via welke site kan ik er boeken op zettenShockShockSadSad
 
maud (gast)
1
ik heb een i reader maar via welke site kan ik er boeken op zettenShockShockSadSad
 
bj0rn (gast)
1
@ maud ik zoek gewoon boekken via internet bv http://www.scribd.com/search?query=bj0rn
of project Gutenberg
voor boeken op ereader te zetten callibre
of gewoon de pdf's naar mij ereader kopiëren
 
Henny B (gast)
1
Ik heb een Sony E-reader Touch PRS-T3 recent gekocht en vervolgens ebook bij Kobo aangeschaft. Boek staat inmiddels op mijn pc en heb ook een Adobe Digital Edition gedownload (en ingeschreven met Adobe ID en wachtwoord.
Boek is ook al zichtbaar op mijn eareader maar als ik mijn Adobe ID en wachtwoord invul lukt het niet om dit boek te openen. Moet ik misschien nog een handeling uitvoeren of heb ik iets anders over het hoofd gezien. IK lees nl in andere forumberichten iets over synchroniseren van e-reader. Wie kan mij verder helpen? Dank alvast.
 
1
@ Henny B
 
Is je reader geauthoriseerd net als je computer? Werkt de Sony wel nog goed samen met ADE ? Lees er de handleiding van de reader eens op na en poog uit te voeren wat daar beschreven staat. Dat het boek in ADE staat is geen probleem. Het kan gewoon geïmporteerd worden in de Sony Reader desktop software. De Sony Reader desktop software moet als je ze gebruikt worden geactiveerd met je Adobe ID en e-mailadres. Zowel de compiter als de reader moeten net als bij ADE worden geauthoriseerd.
 
Hendrik (gast)
1
Ik heb net een Kobo Glo gekocht en Calibre gedownload, maar ik kan mijn bibliotheek op de Glo niet bewerken, niets toevoegen of verwijderen, want er schijnt nieuwe fabriekssoftware op de Glo te zitten die dit verhinderd. Hoe is dat op te lossen?
 
b.v.d. Hendrik
 
Kirsten (gast)
1
Hoi
ook ik heb gister de kobo glo ontvangen en helemaal blij. ik aan gesloten aan de laptop.
account gemaakt bij kobo.com maar krijg er geen boek op en ook inderdaad kan niets in de bieb. Moet alles kopen kan men eigen ebooks er niet op krijgen,
Heb de map geopent en er naar toe gesleept maar ze gaan niet open.
Heb ook adobe digital edition.
Kan mij iemand helpen?
mfg . Kirsten
 
Kirsten (gast)
1
Ook lees ik iets over calibre.
Kan men mij uitleggen wat het pecies is en wat ik er mee moet doen en hoe ik dit op mijn kobo glo krijg?
Ik heb geen app of link om iet in het internet te kunnen doe. Ik neem aan dat het via de laptop gedaan moet worden.
b.v.d
Kirsten
 
pmg (gast)
1
@Hendrik: mogelijk moet er een aanpassing (plugin misschien) door Calibre gemaakt worden voor de Glo. Dat was ook het geval met de Sony PRS-T2 NL versie. Kijk eens op hun website.
 
@Kirsten:: Calibre is een (gratis) programma dat je op je pc/laptop kunt installeren om boeken (epub bestanden) te beheren en over te zetten naar je ereader. Op de Kobo hoef/kun je geen programma's installeren.
 
1
@ Kirsten
 
Calibre zal het prima doen voor je boeken. Ik gebruik sinds kort de Kobo plug-in. Voordien stuurde ik boeken via Calibre en zonder speciale plug-in via Calibre naar de computer. Ik gebruikte zelfs geen Kepub, de ePub variant van Kobo. Onder de gebruikerplug-ins in Calibre vind je meerdere Kobo-plugins. Je kunt ze gemakkelijk installeren (te vinden onder voorkeuren/verkrijg plug-ins om Calibre uit te breiden)
 
Je moet wel de tijd nemen je vertrouwt met Calibre en zijn mogelijkheden te maken.
 
De nieuwste versie is de 1.12.0 en bevat ook een nieuwe - maar via voorkeuren te installeren plugin om Kepubs naar de Kobo te sturen. Blijkbaar deden zich daar problemen voor.
 
 
 
 
Laatst gewijzigd: 26-11-13 om 12:45
 
Kirsten (gast)
1
bedankt voor de reacties.
Maar als ik geen programmas hoef te installeren wat doe ik dan verkeerd dat ik de boeken niet er op krijg van de laptop?
bvd
Kirsten
 
1
@ Kirsten
 
Geen idee wat je verkeerd doet.
 
Er kan zoveel verkeerd gaan. Heb je wel degelijk je Kobo met de computer verbonden en na het aansluiten op de computerop verbinden geklikt? Ook ik zou dit in eerste instantie wel eens vergeten.
 
Ik heb net gepoogd een boek te knippen en te plakken zonder gebruik te maken van Calibre. Zowel rechtstreeks uit de boekenmap als vanuit ADE verschijnt het boek na copy en paste in de root directory van de Kobo en kan het geopend worden nadat de reader verwijderd is uit de computer en de synchronisatieactiviteit voltooid is. Het betreft hier een boek met watermerk.
 
Indien je echter nog boeken hebt met ADE DRM zul je de reader moeten aanmelden bij ADE, de meegeleverde Kobodesktop werkt enkel voor Kobo boeken lijkt het wel.
 
Voor boeken met watermerk of zonder DRM kun je evengoed Calibre gebruiken. Het geeft je de mogelijkheid het boek met aan Kobo aangepaste kenmerken op de reader te plaatsen.
 
Kirsten (gast)
1
Hoi
bedankt voor je reactie. Ik heb me wel aangemeld en ook een account gemaakt.
ook nderdaad met knippen en plakken maar vergeefs,
als ik de reader dan ontkoppel en dan start dan heb ik 3 mogelijkheden, synchroniseren, bibliotheek ( alleen maar kopen van de koboshop ), of boeken zoek en ook daat kom ik op de shp terecht.
Ik snap het echt niet.
Wall Bash
 
Maar ik geef de hoop niet op en ga het vanavond weer proberen.
 
nog ff een vraag
war zie ik aan dat het ADE DRM is?
overal bij mij staat epup dacht ik.
het lukt e naar de ipad, smartphone dan moet dit toch ook lukken hoop ik
Ben ook maar een leek.
Vast bedankt voor jullie hulp!!Wink
mfg. Kirsten
 
1
@ Kirsten
 
Tja.
 
Als je de boeken kunt openen op de smartphone en tablet dat moet het ook op de Kobo Glo kunnen.
 
Adobe DRM is gewoon de auteursrechtelijke bescherming die sommige ePub boeken moeilijk hanteerbaar maakt.
 
Bij aankoop wordt het duidelijk in de catalogus vermeld. Dergelijke boeken kun je enkel op een in ADE op naam van de aanschaffer geauthoriseerd toestel lezen.
 
Het feit dat de term ADOBE DRM je onbekend is en de boeken wel op je tablet en smartphone staan doet vermoeden dat de boeken niet op slot staan met ADOBE DRM.
 
Wat gaat dan fout?
 
Heb je de inhoud van je Kobo reader al eens via de computer bekeken?
 
Probeer het nog eens als volgt:
 
Verbindt je Kobo met de computer via een usb -kabel. Tik verbinden aan op het scherm. De KOBO ereader wordt vervolgens door de computer als een afzonderlijke schijf herkent - bij mij is dat E maar dat kan ook een andere letter zijn -. Kies als optie in het pop up menu 'Map en Bestanden weergeven' (Windows toestel). Vervolgens zie je een aantal mapjes w.o. .adobe-digital-editions, .kobo, en .kobo-imagesj.
 
Het is naar die plaats - niet in één van die mapjes maar los - dat je je boek plakt (via de Startknop en kiezen voor computer zou je de Kobo schijf moeten zien staan en daarop klikken. De inhoud van de schijf wordt weer zichtbaar. Uiteraard kun je de inhoud van de schijf ook voor je aan het knippen slaat met het -tekentje klein en vervolgens weer zichtbaar maken, dan hoef je niet nog eens via Start.)
 
Als je nu 'plakt, zie je dat boek als bestand in de lijst - helemaal onderaan achter de mapjes - verschijnen.
 
Vervolgens ontkoppel je de reader via het icoontje in de balk onderaan 'hardware veilig verwijderen' (een usb icoon met een vtje in) en kiest ervoor om de Kobo te verwijderen.
 
Daarna verwijder je de usb-kabel uit de toestellen. Je reader zal vervolgens even de nieuwe gegevens verwerken en het boek zou als eerste op het welkomstscherm van de reader moeten te zien zijn.
 
Zo gaat het toch bij mij. Bibliotheek, shop en extra staan helemaal onderaan het scherm.
 
Heb je Kobodesktop wel gedownload ? Wellicht is het een noodzakelijke stap bij de ingebruikname van je Kobo. Dit programma zal ook nakijken of er geen updates te installeren zijn. Nadien ben je in elk geval helemaal niet verplicht nog ooit naar dat programma om te kijken.
 
Sorry als één en ander erg onnozel klinkt. Ik probeer maar.
 
Kirsten (gast)
1
Hoi
wilde even door geven dat het gelukt is met calibre
Super bedankt
CheerCheerCheer
mfg Kirsten
 
1
Dat doet me plezier en nu maar lezen!
 
Gijs (gast)
1
Hallo daar,
Kaniemand mij vertellen hoe ik mijn boeken op mijn ereader kan lezen
 
Heb ze via Adobe digital edition op mijn Mac over gezet naar mijn ereader. Zie wel de naam van het boek staan maar kan het boek niet openen. Wie kan mij helpen
 
M. Rood (gast)
1
hoi,
ik heb zelf een sony e-reader en nu wilde ik de boeken die ik heb gedownload op de e-reader van me buurvrouw zetten zodat zij ze ook kan lezen en dat is ook een sony e-reader. maar ik krijg ze er niet op
wat doe ik fout?
kunt u me helpen.
 
met vriendelijke groet
 
mevrouw M.S. Rood
 
1
M.Rood:
 
Tja, wat je fout doet weten we natuurlijk niet als je niet vertelt wat je doet.
Maar je moet je boeken gewoon op de PC van je buurvrouw zetten, versturen als attachment bij mail (traag, want maar een paar tegelijk), of met behulp van een USB stick. En dan doe je op de PC van je buurvrouw hetzelfde als je op je eigen PC gedaan hebt.
 
M.S. Rood (gast)
1
bedankt htm1958,
ik en mijn buurvrouw hebben bij de een Sony e-reader de mijne is een PRS-T2 en die van me buurvrouw een PRS-T2N. op mijn computer staat het programma reader voor de PC en daar staan boeken op, die wil ik er op zetten (boek selecteren en kopiëren naar reader) maar hij zegt wel dat hij hem heeft gesynchroniseerd maar er staat niks bij haar boeken.
hopelijk is dit iets duidelijker.
graag hoor ik nog van u.
 
Met vriendelijke groet M.S. Rood
 

  [ 1 van 2 ] 2 Volgende Laatste  


Bericht
Naam *
Email (wordt niet getoond) *
Bijlagen
Bericht *

Emoticons
Smile Wink Broad Grin Laughing
Sad Crying Wall Bash Angry
Search Don't Know Shock Wacko
Crazy Good Yahoo ROFL
Spam Confused Nah Cheer
Vier-cijferige validatie code *  
Gesponsorde links
Bestverkochte ereaders
Maak een profiel aan
Je hebt geen profiel nodig om mee te praten op ons forum. Met een eigen profiel kun je jouw forumberichten voorzien van je foto of avatar en kun je jouw berichten achteraf bewerken.

Alles over digitaal lezen: ereaders, gratis ebooks, tablets, boeken kopen.
eReaders.nl is onderdeel van eReaders Groep.
-->
Free PHP Forum by ViArt Ltd