Rakuten Kobo komt met Aura ONE Limited Edition

443
0
DELEN
kobo-aura-one
Kobo Aura ONE (2016)

Ruim een jaar geleden lanceerde Rakuten Kobo de Kobo Aura ONE, een waterdichte e-reader met een extra groot scherm en innovatieve verlichting die blauw licht wegfiltert. Nu komt er een Limited Edition met extra veel intern geheugen.

De standaard Kobo Aura ONE uit 2016 heeft 8 GB intern geheugen, genoeg voor zo’n 6000 e-books. Het apparaat heeft geen ingang voor een extra SD-kaartje. De Limited Edition van de Aura ONE heeft met 32 GB vier keer zoveel intern geheugen.

Het bedrijf richt zich daarmee met name op liefhebbers van manga’s en stripboeken. De Aura ONE is met zijn extra grote en haarscherpe scherm zeer geschikt voor dit soort boeken, maar het geheugen is ontoereikend voor striplezers die hun volledige collectie op het apparaat willen hebben. Omdat manga’s en stripboeken veel meer geheugenruimte in beslag nemen dan gewone e-books (een digitaal stripboek vraagt al snel 100 MB)┬ákreeg Kobo het verzoek om meer intern geheugen in te bouwen.

Volgens CEO Michael Tamblyn heeft Kobo veel klanten die graag manga’s en stripboeken lezen en daarvoor extra geheugenruimte nodig hebben. Het bedrijf neemt feedback van lezers mee in hun ontwerpen en paste daarom met deze Limited Edition de Aura One aan: “Het is weer een voorbeeld van hoe wij nieuwe apparaten ontwerpen en bouwen, om de leeservaring van onze klanten nog makkelijker en beter te maken.”

De Kobo Aura ONE Limited Edition is alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en in Japan. Het apparaat is te koop vanaf 6 december en gaat 279,99 dollar kosten.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER