Amazons kwartaalcijfers stellen teleur ondanks succes Kindles

0

Webwinkel Amazon maakte gisteren de cijfers bekend over het laatste kwartaal van 2011. In de laatste drie maanden van 2011 bedroeg de omzet van Amazon 17,43 miljard dollar, een stijging van 35 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010. De winst van het bedrijf daalde echter fors, en in het lopende kwartaal wordt er mogelijk zelfs verlies gedraaid.

Jeff Bezos, directeur van Amazon, vertelde niet hoeveel Kindles er precies verkocht werden in het laatste kwartaal van 2011, maar liet weten dat de apparaten de bestverkochte producten waren in zowel Noord-Amerika als Europa. Van alleen de Kindle Fire al werden er naar schatting van analisten meer dan 5 miljoen verkocht.

De enige gegevens die Amazon naar buiten bracht over de verkoop van de Kindles, is dat er een groei te zien was van 177 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De verkopen van apps in de Amazon Appstore verdriedubbelden daarnaast ten opzichte van een kwartaal eerder.

De winst van het bedrijf daalde echter met 57 procent en ook de verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2012 vallen tegen. De investeringen van Amazon op digitale producten en diensten wegen zwaar op de balans van het bedrijf. Volgens Bezos kan de winst voor dit kwartaal zowel positief als negatief uitvallen, namelijk tussen de min 200 miljoen dollar en plus 100 miljoen dollar.

(Via Guardian.)

Vorig artikelApp over ‘Mr. Morris Lessmore’ vervaagt grens tussen prentenboek en animatiefilm
Volgend artikeleReaders.nl publiceert bestsellerlijst iBookstore

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in