Tablet geen ideaal leesapparaat volgens Amerikaanse uitgevers

0

De populariteit van (lees)tablets blijft toenemen, maar steeds minder Amerikaanse uitgevers vinden ze geschikt om ebooks op te lezen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Forrester Research.

Volgens Forrester vindt amper 31 procent van de Amerikaanse boekenuitgevers een tablet zoals de iPad geschikt om ebooks op te lezen. Vorig jaar was dit nog 46 procent. Onderzoeker James L. McQuivey: ‘Met tablets kan je veel meer afleidende dingen doen. Als je maar 15 minuutjes tijd hebt, ga je dan lezen op je iPad, of ga je iets simpeler doen zoals op Facebook zitten of een YouTube-filmje bekijken?’

Volgens Forrester leest slechts 53 procent van de gebruikers digitale boeken op de iPad. Daarom is het niet zo verwonderlijk dat uitgevers een dergelijke tablet niet als een optimale ebook-drager beschouwen.

Verrassender is dat 70 procent van de bevraagde Amerikaanse uitgevers ook ‘leestablets’ zoals de Kindle Fire en de Nook Tablet geen ideale leesapparaten vindt. Nochtans wijst een recent onderzoek van RBC Financial Group uit dat de Kindle Fire wél verreweg het meest gebruikt wordt om ebooks op te lezen.

McQuivey concludeert dat uitgevers nog niet goed weten hoe ze zich moeten gedragen op een ‘device-markt’ die steeds complexer wordt. Waar moeten de uitgevers zich op richten: multimediatablets zoals de iPad, leestablets zoals de Kindle Fire of (eInk-)ereaders? Dat is een prangende vraag voor 2012, besluit de onderzoeker.

(Via: Digital Book World)

Vorig artikelHolland Doc Radio neemt toekomst van het boek onder de loep
Volgend artikelBestsellerauteur Paulo Coelho roept op tot ebookpiraterij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in