Bestsellerauteur Paulo Coelho roept op tot ebookpiraterij

0

De Braziliaanse schrijver Paulo Coelho, bekend van onder andere De Alchemist en De heks van Portobello, roept zijn lezers op om zoveel mogelijk ebooks van zijn hand illegaal te downloaden en te verspreiden via websites als The Pirate Bay.

Van de boeken van Coelho werden wereldwijd al meer dan 300 miljoen exemplaren verkocht. Sinds zijn eerste boek (een Russische vertaling van De Alchemist) op een downloadsite verscheen is hij een groot voorstander van het illegaal downloaden van zijn werk.

Net voordat in Nederland de blokkade van The Pirate Bay door Ziggo en XS4All een feit werd kondigde hij een samenwerking met The Pirate Bay aan door er zijn digitale boeken aan te bieden, in ruil voor promotie. ‘Speel je in een band? Maak je films? Ben je een komiek? Teken je cartoons? The Pirate Bay plaatst jouw logo op hun homepage met een link naar je werk,’ schrijft hij op zijn blog.

Coelho vindt dat het illegaal downloaden van zijn boeken een uitstekende manier is om mensen kennis te laten maken met zijn oeuvre. ‘En wie mijn boeken mooi vindt, koopt het papieren boek uiteindelijk toch wel. Want niets is zo vermoeiend als het lezen van een lange tekst van een scherm,’ zegt de schrijver.

De auteur is ook een fervent tegenstander van SOPA. Volgens hem heeft de wetgeving niet alleen voor Amerikanen, maar voor internetgebruikers over de hele wereld zeer vervelende consequenties.

(via The Guardian)

Vorig artikelTablet geen ideaal leesapparaat volgens Amerikaanse uitgevers
Volgend artikelBritse ebookverkoop via Amazon vervijfvoudigd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in