E-inkey Keyboard: concepttoetsenbord met e-inktoetsen

0

E-ink wordt al meer dan 5 jaar toegepast in ereaders. Het bedrijf achter de schermtechniek kijkt ook al langere tijd naar nieuwe toepassingen voor e-ink. Een nieuw concept van een tweetal ontwerpers kan mogelijk inspiratie bieden: ze ontwierpen een toetsenbord waarvan de labels van de toetsen kunnen wijzigen al naar gelang de functie.

Met het concept “E-inkey Keyboard” kun je de toetsen van het toetsenbord aanpassen bij elk programma wat je gebruikt. Zo zou na het openen van Photoshop bepaalde sneltoetsen voor dit programma tevoorschijn kunnen komen. Bij een programma als Word, of een racegame, zou je dan weer andere functies op je fysieke toetsenbord kunnen krijgen, waarbij het label van de toetsen zich steeds automatisch aanpast.

Een dynamisch toetsenbord is al wel eens vaker gesignaleerd. Zo was de Optimus Maximus een toetsenbord met kleine lcd-displays op de toetsen die ook veranderden per programma. De Samsung Zeal, een smartphone, was uitgerust met e-inktoetsen. Het voordeel van e-ink is dat het weinig stroom gebruikt.

Het is nog maar de vraag of het bij dit e-inktoetsenbord ooit tot een echt product komt, zoals wel vaker bij concepten van ontwerpers. Gezien de mogelijkheden van dynamische toetsenborden zou het echter niet verbazingwekkend zijn wanneer fabrikanten besluiten zulke functies op een of andere manier in hun laptops in te bouwen.

(Via: YankeyDesign)

Vorig artikelDotdotdot wil je persoonlijke online bibliotheek worden
Volgend artikelOnderzoekers gebruiken archief NY Times om toekomst te voorspellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in