Flipboard komt naar Europa

0

De populaire nieuwsapp Flipboard is vanaf vandaag ook beschikbaar in een Franse versie. Het is de eerste Europese editie, en na China de tweede buiten de VS. Volgens het bedrijf zullen andere regionale edities volgen, onder meer in Groot-Brittannië en andere landen waar de app veel gebruikt wordt. Of Nederland daar ook bij hoort is nog niet bekend.

In december was er al regionale content beschikbaar voor andere landen waaronder Frankrijk. De Franse lancering van vandaag heeft dan ook vooral betrekking op de applicatie zelf, die nu in het Frans beschikbaar is.

Naast de nieuwe lancering heeft de app ook een update gekregen. Zo zijn er een aantal aanpassingen aan het design, waaronder de toevoeging van een derde pagina in de inhoudsopgave. Daarbij komt ook de toevoeging van Cover Stories voor de iPad, een functie die al op de iPhone-app aanwezig was.

Cover Stories is een verzameling berichten die gegenereerd wordt met behulp van de techniek van een door Flipboard overgenomen start-up. Kort gezegd zorgt de techniek ervoor dat Flipboard weet welke berichten je persoonlijk het liefst wilt lezen. Daarbij richt de techniek zich niet op algemene populariteit maar op relevantie. Hoe langer je de app gebruikt, hoe relevanter Cover Stories wordt. Met de update wordt Flipboard dus weer een stukje persoonlijker dan het al was.

Verdere updates zijn de verbetering van de layout van artikelen en verbeteringen aan het abonneren op andere bronnen.

(Via TechCrunch)

Vorig artikel10 ereader-apps voor Windows Phone
Volgend artikelDuitse uitgevers komen met abonnementsdienst voor ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in