Duitse uitgevers komen met abonnementsdienst voor ebooks

0

De Duitse uitgevers Random House, Holtzbrinck en arvato hebben gezamenlijk een abonnementsdienst voor ebooks opgezet. Voor 9,99 euro per maand kunnen lezers ebooks voor onbepaalde tijd lenen en lezen op iPad en iPhone. Een Android-app is nog in de maak.

De abonnementsdienst, met als naam Skoobe, is professioneel opgezet en biedt ebooks van meer dan 70 grote Duitse uitgevers. In het introductieaanbod kunnen de eerste 10.000 lezers tot volgend jaar een onbeperkt aantal nieuwe ebooks lenen per maand, waarbij maximaal vijf ebooks tegelijkertijd op het leesplankje van de lezer mogen staan. Vanaf maart 2013 treedt er een beperking op: dan mag je als lezer per maand maximaal 2 nieuwe boeken lenen.

Anders dan bij het huidige aanbod via bibliotheken, waarbij een bibliotheek een beperkt aantal ‘kopieën’ van een ebook tegelijkertijd mag uitlenen, kan een ebook met Skoobe onbeperkt uitgeleend worden. In die zin vormt de nieuwe dienst dus een grote concurrent voor de Duitse bibliotheken.

Christian Damke, directeur van Skoobe: “Bij het maken van Skoobe hebben we geprobeerd de behoeften van ebooklezers beter te leren begrijpen.” De digitale bibliotheek staat open voor alle uitgevers die mee willen doen. Tot nu toe bestaat het aanbod voornamelijk uit Duitstalige boeken.

(Via: Persbericht.)

Vorig artikelFlipboard komt naar Europa
Volgend artikelBarnes & Noble brengt Nook naar Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in