Tolino Shine: aanval op Amazon door Duitse concurrenten

0

Met de nieuwe ereader Tolino Shine openen de Duitse boekhandelaren Weltbild en Thalia, het grote mediaconcern Bertelsmann en telecomaanbieder Deutsche Telekom de aanval op Amazon. De alliantie brengt de Tolino binnenkort via meer dan 1500 verkooppunten op de Duitse markt. De nieuwe ereader gaat 99 euro kosten en heeft onder meer verlichting, een hoge-resolutiescherm en aanraakscherm.

De Tolino Shine moet de eerste worden in een reeks onder de merknaam Tolino. Het apparaat wordt door Deutsche Telekom (T-Mobile) ontwikkeld. Ook stelt het telecombedrijf de cloud-technologie ter beschikking om ebooks draadloos te kunnen synchroniseren. De boekwinkels die de ereader in het assortiment opnemen krijgen hun eigen online shop op het apparaat. Klanten die de ereader bij Thalia kopen kunnen dus ebooks direct aanschaffen via de ingebouwde Thalia-shop, net als Weltbild, Bertelsmann en Hugendubel-klanten.

Gebruikers van de Tolino kunnen hun ebooks via apps op meerdere apparaten lezen. Verder kunnen ze ook hun eigen ePub-ebooks erop lezen. Een van de voordelen boven Amazon is dat gebruikers bij willekeurig welke winkel een ebook kunnen kopen en via de cloud centraal kunnen synchroniseren. Het synchroniseren is voor elk ePub of PDF-document mogelijk. Tolino zet zich hiermee in de markt als centraal ebookplatform voor diverse concurrerende boekwinkels.

De alliantie van concurrenten op de Duitse markt is opmerkelijk te noemen. Onder leiding van Deutsche Telekom voeren de partijen de druk op voor Amazon, dat inmiddels op de Duitse online retailmarkt een aandeel van ongeveer een kwart heeft. Op de boekenmarkt is dat 20 procent. Weltbild-chef Carel Halff zegt daarover: “De toekomst van de Duitse boekenbranche moet ook in het vervolg bij ons liggen en niet in handen zijn van een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf.”

De Tolino Shine is een ereader met een scherm van 6 inch, een resolutie van 1024 bij 768 pixels, draadloze verbinding en aanraakscherm. Het apparaat komt voor 99 euro vanaf 7 maart in de winkels te liggen.

Het Tolino-platform staat ook open voor andere boekwinkels. Deutsche Telekom zegt ook internationale ambities te hebben met het Tolino-platform.

Vorig artikelBarnes & Noble bezuinigt op de Nook na stevige verliezen
Volgend artikelKomt De Slegte/Selexyz met ebookabonnementen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in