Komt De Slegte/Selexyz met ebookabonnementen?

0

Na de overname van Selexyz door De Slegte is het bedrijf hard bezig om de winkels en de winkelformule aan te passen. Daarbij maakt het ook gebruik van input vanuit het lezerspubliek. Via de site Vraagteken.info bevraagt het lezers over hun wensen met betrekking tot de toekomst van de boekwinkels. Opvallend is dat enkele punten in die vragenlijsten steeds terugkomen, waaronder een ebookabonnement.

Tot nu toe zijn er 7 vragen gesteld waarop duizenden mensen een antwoord instuurden. Veel van die vragen gaan over de inrichting van winkels, of bezoekers bijvoorbeeld een koffiecorner willen, of dat ze kantoorartikelen, ereaders of dvd’s in de nieuwe winkels willen aanschaffen.

Vraag 5 en vraag 7 zijn echter in het bijzonder interessant, omdat ze een mogelijke aanwijzing geven in welke richting De Slegte denkt bij de verkoop van ebooks. In vraag 5 wordt gevraagd wanneer lezers “lid” zouden willen worden van De Slegte. Mogelijke antwoorden zijn bijvoorbeeld als ze “De mogelijkheid krijgen om boeken te ruilen met medeleden” en “Gelijk een ebookabonnement kunnen afsluiten”.

Ook in vraag 7 komt die laatste mogelijkheid terug. Daar is de vraag hoe digitaal lezen het beste geïntegreerd kan worden in de winkel. Mogelijke antwoorden zijn onder andere “De verkoop van ereaders”, “De mogelijkheid om ebooks in de winkel te downloaden”, “Een digitaal scherm om door ebooks te bladeren” en het antwoord “Ebooks abonnementen aan te bieden”. Ook een interessante optie: “De combinatieverkoop van hardcopy en ebooks”.

Het publiek lijkt echter maar matig enthousiast als het gaat om abonnementen op ebooks. Van de 9000 respondenten zegt 15% lid te willen worden wanneer ze direct een abonnement op ebooks kunnen afsluiten. 37% van de ruim 8000 beantwoorders van vraag 7 zegt dat digitaal lezen het best geintegreerd kan worden in de winkel door het aanbieden van ebook-abonnementen.

Of de winkelketen ook daadwerkelijk ebookabonnementen gaat aanbieden blijft natuurlijk de vraag, maar het is wel interessant om te zien welke ideeën er voorbij zijn gekomen in het opzetten van de nieuwe winkelformule.

In het voorjaar van 2013 zal er meer bekend worden over de nieuwe opzet van de De Slegte winkels en het (digitale) aanbod.

Vorig artikelTolino Shine: aanval op Amazon door Duitse concurrenten
Volgend artikelEreadermaker Bookeen sluit aan op Duits Tolino-platform

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in