eReaders.nl introduceert eigen ereader: de e-Go

0

Dit voorjaar komt eReaders.nl met een eigen ereader op de markt: de e-Go. Bij het ontwikkelen van deze ereader is er goed geluisterd naar de feedback van onze forumgebruikers. Zo beschikt de ereader over een hoge kwaliteit Pearldisplay, is deze voorzien van 3G connectiviteit en kunnen ebooks met één druk op de knop aangeschaft worden. Ook zijn er ebookabonnementen mogelijk en kunnen lezers eenvoudig bookmarks en aantekeningen uitwisselen.

“Digitaal lezen staat in Nederland nog in de kinderschoenen”, aldus Natasja Oosterloo, business developer bij eReaders Groep. “Op ons forum zien we vaak terug dat lezers problemen hebben met ebook beveiliging en hoge ebookprijzen. Daarom introduceren we niet alleen een ereader, maar ook een ecosysteem waarbij deze problemen aangepakt worden.”

De e-Go zelf is vooral ontwikkeld met het oog op optimaal leescomfort. De ereader weegt nog geen 250 gram en beschikt over een 6” display, met de nieuwste Pearl eInk technologie, waardoor een optimaal contrast gewaarborgd wordt. Verder beschikt de e-Go over 2 GB intern geheugen. Na aanschaf kan de gebruiker de e-Go koppelen aan zijn eReaders.nl account. Ebooks die vanaf de e-Go aangeschaft worden komen direct beschikbaar op een virtuele boekenplank, waar ook notities en bookmarks worden opgeslagen. Ebooks kunnen draadloos gedownload worden via 3G.

“We hebben goed gekeken naar de marktsituatie in de VS bij het ontwikkelen van de e-Go”, zegt Wiebe de Jager, medeoprichter van eReaders Groep. “Die bedrijven die zich niet alleen focussen op de hardware, maar vooral ook op het ecosysteem rond het digitaal lezen, zijn zeer succesvol gebleken. Bovendien is de lezer gebaat bij een oplossing waarbij hardware en content hand in hand gaan. We maken bijvoorbeeld wel gebruik van DRM voor de beveiliging, maar deze is onzichtbaar voor de gebruiker. Verder hebben we ervoor gekozen om uit te gaan van bestaande en reeds bewezen hardware, in plaats van zelf het wiel opnieuw uit te vinden.”

Uniek is dat de lezers zich aan kunnen sluiten bij digitale boekenclubs op eReaders.nl. Deze zogeheten e-Go Clubs zullen rond een aantal thema’s en auteurs opgezet worden. Uitgevers zullen binnen elke e-Go Club ebooks met korting aan de leden gaan aanbieden. Bovendien maakt elke Club interactie mogelijk tussen lezers; zo kunnen aantekeningen en bookmarks gedeeld worden met andere lezers. Ook is het onderling uitlenen van ebooks mogelijk, mits de uitgever dat toestaat. Alle informatie wordt via 3G gesynchroniseerd. Een los data-abonnement is niet nodig; de mobiele datakosten zijn verdisconteerd in de ebookprijzen.

eReaders.nl verwacht de e-Go nog dit voorjaar te introduceren in Nederland. Een definitieve verkoopprijs is nog niet vastgesteld. eReaders.nl is nog in overleg met een aantal contentpartners om de ereader met korting aan te kunnen bieden, in combinatie met een e-Go Clubabonnement. Later dit jaar volgt een Europese uitrol. Daarnaast wordt er gewerkt aan een module waarmee auteurs zonder tussenkomst van een uitgever ebooks kunnen aanbieden. Ook staat er een e-Go app voor iOS/Android op stapel.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de lancering van de e-Go? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, word fan op onze Facebookpagina of volg ons op twitter!

Vorig artikel‘Nederlandse boekhandel hoopt op nieuw boek Jean Auel’
Volgend artikelActie: 30 kwaliteitskanalen 1e maand gratis op eLinea

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in