Opnieuw geruchten rondom Google-tablet

0

Nu vele grote technologiebedrijven zich op de tabletmarkt wagen zijn de ogen gericht op de bedrijven die nog geen stappen in die richting ondernomen hebben. Geregeld duiken er geruchten op dat ook Google ooit nog eens met een tablet de markt zal betreden. Deze week was het weer raak. Volgens een gerucht werkt Google samen met fabrikant LG aan een tablet.

Hoewel Google geen hardwarebedrijf is, heeft het inmiddels wel een tweetal smartphones op de markt gebracht, de Nexus One en de Nexus S. De eerste in samenwerking met HTC, de tweede in samenwerking met Samsung. Deze telefoons zijn in feite een soort demonstratiemodellen voor Google’s besturingssysteem Android, waarop Google wil laten zien welke mogelijkheden dit systeem heeft. Nu Google het besturingssysteem speciaal voor tablets heeft aangepast, lijkt het dus een logische stap dat het bedrijf ook een soort demo-tablet voor Android Honeycomb uit zal brengen.

Een bericht van een tech-journalist op de Russische site Mobile Review gooide olie op het geruchtenvuur door te suggereren dat Google inderdaad aan een tablet werkt. Reden voor verschillende grote sites om het bericht over te nemen en te speculeren over de mogelijke komst van een dergelijke tablet.

Of het klopt is nog maar de vraag. Het gerucht heeft voorlopig slechts een bron, die ruim een jaar geleden nog stellig beweerde dat Google niet met een telefoon zou komen.

Toch zou het niet heel verwonderlijk zijn mocht Google inderdaad bezig zijn met de ontwikkeling van een tablet. De vraag is wel of deze dan ook grootschalig op de markt zal komen, of dat het slechts een apparaat zal zijn dat gebruikt kan worden door ontwikkelaars en als promotiemateriaal.

(Via: Wired.)

Vorig artikelActie: 30 kwaliteitskanalen 1e maand gratis op eLinea
Volgend artikelDe toekomst van de christen-democratie in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in