Uitvinding Fujitsu maakt van gewoon papier aanraakscherm

0

Een webcam en een projector, dat is wat er nodig is om van een gewoon papier een touchscreen te maken dat je net als een tablet kunt bedienen. Op een filmpje toont Fujitsu een nieuw project om papier interactief te maken.

De slimheid zit hem in de software van Fujitsu. Die zorgt ervoor dat je op een gewoon gedrukt papier tekst kunt selecteren, afbeeldingen kunt uitknippen en aantekeningen kunt maken.

De software berekent de 3d-positie van je hand en kan zo behalve handbewegingen ook detecteren dat je vinger een oppervlak aanraakt. In de praktijk zou je het uiteindelijk bijvoorbeeld kunnen gebruiken om makkelijk stukken tekst uit een boek te kopiëren om ze later terug te kunnen lezen.

Bekijk het filmpje hieronder.

Vorig artikelFriend Fiction-app: samen met je vrienden een verhaal schrijven
Volgend artikelKindle-app nu toegankelijker voor blinden en slechtzienden
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in