Acer LumiRead: ereader met ISBN-scanner

0

Vorige week kondigde Acer via een persbericht de komst van een nieuwe ereader aan. Het gaat om een 6-inch ereader met een eInk-scherm en een qwerty-toetsenbord. De Acer LumiRead komt met een aantal interessante extra’s, zoals een ingebouwde ISBN-scanner.

Op het eerste gezicht lijkt de ereader wel wat op de Kindle van Amazon, die ook een dergelijk toetsenbord onder het scherm heeft. De LumiRead heeft 2GB ingebouwd geheugen, dat uitgebreid kan worden met een MicroSD-kaart. Verder is de ereader uitgerust met wifi en een optionele 3G-module. Volgens Acer komt het apparaat met een intuïtieve gebruikersinterface en bevat het een aantal functies die de leeservaring ten goede zullen komen.

Zo kan de LumiRead overweg met de DNLA standaard, die het delen van content als audiobooks en ebooks tussen verschillende apparaten makkelijker maakt. Daarnaast heeft de ereader de beschikking over een ‘innovatieve ISBN-scanner’. Volgens het persbericht van Acer kunnen gebruikers daarmee eenvoudig ISBN-codes van boeken scannen en zo een digitaal verlanglijstje maken en de ebooks opzoeken in ondersteunde online boekwinkels en bibliotheken. Verder heeft de LumiRead ook een ingebouwde webbrowser, met ‘Smart Download’, een extra functie om websites naar de ereader te kopiëren om ze ook offline te kunnen lezen.

Acer heeft contracten gesloten met Barnes & Noble in de VS, Libri.de in Duitsland en Founder in China voor de levering van ebooks. Daarnaast zegt het bedrijf nog bezig te zijn met afspraken met Franse en Italiaanse boekwinkels. Of de ereader ook in Nederland verkocht zal gaan worden is nog niet bekend. De Acer LumiRead zal in het derde kwartaal van 2010 op de markt komen.

(Via: Acer.)

Update 02-06: De LumiRead zal uitgerust worden met een browser van Opera, zo meldt Opera.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in