Blogartikelen als ebook met wp2ePub

0
DELEN

Gisteren kwam er een vernieuwde versie van een plugin voor WordPress uit waarmee gebruikers van deze populaire blogsoftware hun artikelen als ebookbestand aan hun lezers kunnen aanbieden. Met behulp van deze plugin kunnen bloggers hun artikelen in een makkelijk leesbaar formaat aanbieden zodat ze bijvoorbeeld op de iPhone of op ereaders gelezen kunnen worden.

De plugin is een initiatief van de Fransman Thierry Crouzet, blogger en auteur. Hij maakte wp2ePub om ervoor te zorgen dat bloggers minder afhankelijk zijn van de server waarop ze hun blog hebben staan. Ook denkt hij dat blogartikelen op deze manier makkelijker verspreid en overal gelezen kunnen worden.

De plugin is op dit moment nog in ontwikkeling en heeft daarom nog weinig opties. Het is nu enkel mogelijk om blogartikelen op basis van trefwoorden of categorieën in een ebook te bundelen. Ook heeft wp2ePub een optie om een cover toe te voegen. Wat bijvoorbeeld nog mist is de mogelijkheid om de layout van het epub-bestand aan te passen.

Heb je een WordPress-blog? Probeer de plugin dan eens uit en laat hieronder weten of en hoe het werkt.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER