Amazon lanceert vernieuwde en goedkopere Kindle DX

0

Vandaag heeft Amazon de komst aangekondigd van een nieuwe versie van de Kindle DX. De nieuwste editie biedt volgens het bedrijf 50 procent beter contrast en is met een prijs van 379 dollar goedkoper dan de vorige versie. De nieuwe grafietkleurige ereader zal vanaf 7 juli geleverd gaan worden.

De Kindle DX is met een 9,7 inch scherm het grotere broertje van de Kindle 2. Net als de Kindle 2 heeft de DX een 3G-verbinding voor het draadloos downloaden van boeken. De kosten voor het gebruik hiervan zitten inbegrepen in de prijs van de ereader en de ebooks die je koopt. Volgens Amazon is de Kindle DX uitgerust met de nieuwste eInk-schermen. Dit zou een sterke verbetering van het contrast betekenen, stelt het bedrijf in een persbericht. Behalve het nieuwe scherm heeft de Kindle DX vrijwel dezelfde specificaties als de laatste editie.

Eerder verlaagde Amazon al de prijs van de Kindle 2, ook de Kindle DX is nu in prijs verlaagd. De nieuwe versie kost 379 dollar, honderdtien dollar goedkoper dan de 489 dollar die Amazon voor de vorige editie vroeg. De Kindle DX is ook leverbaar in Nederland.

(Via: Amazon.)

Vorig artikelKleine boekhandels hopen op Google Editions
Volgend artikelReview Samsung E60: geen optimaal design, wel gebruiksvriendelijk
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in