Toshiba komt met ebookwinkel

0

Ergens in de komende weken lanceert elektronicabedrijf Toshiba de Toshiba Book Place. Deze ebookwinkel is gebaseerd op het Blio-platform en biedt fullcolor ebooks met multimedia. Het assortiment van de nieuwe winkel varieert van bestsellers tot kinderboeken en schoolboeken.

Toshiba lijkt zich met de nieuwe ebookwinkel allereerst te richten op kopers van de laptops van het bedrijf, want de software zal standaard voorgeïnstalleerd worden op nieuwe laptops. Later deze zomer brengt Toshiba ook een eigen dualscreen tablet op de markt. Het is de verwachting dat de ebooks hier ook op gelezen kunnen worden. Daarnaast zullen de ebooks van Toshiba door middel van apps waarschijnlijk ook beschikbaar komen op verschillende andere apparaten, zoals tablets en smartphones. De ebooks op het Blio-platform zijn niet geschikt voor de traditionele eInk-ereaders.

Het Blio-platform waar de ebookwinkel op gebaseerd is, komt ook naar Nederland. Het Centraal Boekhuis biedt uitgevers vanaf komend najaar de mogelijkheid ebooks in het Blio-formaat uit te geven en te distribueren.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelReview Samsung E60: geen optimaal design, wel gebruiksvriendelijk
Volgend artikelTelegraaf nu ook in ePub-formaat
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in