Toshiba komt met ebookwinkel

0
DELEN

Ergens in de komende weken lanceert elektronicabedrijf Toshiba de Toshiba Book Place. Deze ebookwinkel is gebaseerd op het Blio-platform en biedt fullcolor ebooks met multimedia. Het assortiment van de nieuwe winkel varieert van bestsellers tot kinderboeken en schoolboeken.

Toshiba lijkt zich met de nieuwe ebookwinkel allereerst te richten op kopers van de laptops van het bedrijf, want de software zal standaard voorgeïnstalleerd worden op nieuwe laptops. Later deze zomer brengt Toshiba ook een eigen dualscreen tablet op de markt. Het is de verwachting dat de ebooks hier ook op gelezen kunnen worden. Daarnaast zullen de ebooks van Toshiba door middel van apps waarschijnlijk ook beschikbaar komen op verschillende andere apparaten, zoals tablets en smartphones. De ebooks op het Blio-platform zijn niet geschikt voor de traditionele eInk-ereaders.

Het Blio-platform waar de ebookwinkel op gebaseerd is, komt ook naar Nederland. Het Centraal Boekhuis biedt uitgevers vanaf komend najaar de mogelijkheid ebooks in het Blio-formaat uit te geven en te distribueren.

(Via: Engadget.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER