eLinea krijgt subsidie van Stimuleringsfonds voor de Pers voor verkoop losse artikelen

0

eLinea, het platform voor het lezen van digitale kwaliteitsartikelen, heeft een subsidie toegekend gekregen van het Stimuleringsfonds voor de Pers. De subsidie is bestemd voor de ontwikkeling en implementatie van een collectief uitgeversplatform voor hoogwaardige verkoop van losse journalistieke artikelen aan consumenten.

Het Stimuleringsfonds heeft de subsidie van in totaal 128.000 euro toegekend vanwege de bijdrage die eLinea wil leveren aan de ontwikkeling van exploitatiemodellen en distributie van nieuws. Volgens het fonds komt het initiatief van eLinea de innovatie in de bedrijfstak ten goede.

eLinea wil met steun van de subsidie het bestaande platform verder ontwikkelen waardoor het voor consumenten mogelijk wordt losse artikelen van een groot aantal verschillende uitgevers op een gebruiksvriendelijke manier te kopen en te lezen.

Het platform biedt op die manier belangrijke voordelen voor lezers, uitgevers en onafhankelijke schrijvers. Uitgevers krijgen een gezond en toekomstbestendig businessmodel, lezers krijgen gebruiksvriendelijke toegang tot hoogwaardige journalistieke content en onafhankelijke schrijvers krijgen een nieuwe manier om hun doelgroep te bereiken en te vergroten.

Met de uitbreiding naar de losse verkoop van artikelen zet eLinea een belangrijke stap voorwaarts in de richting van het uiteindelijke doel van het platform: iedere lezer steeds de beste selecties van artikelen voor hem of haar persoonlijk bezorgen.

Over eLinea
eLinea is een innovatief en onafhankelijk platform voor het digitaal lezen van kwaliteitsjournalistiek. Op eLinea kun je je abonneren op kanalen van onder meer NRC Handelsblad, Elsevier, Vrij Nederland, Opzij, Friesch Dagblad, Joep Bertrams, Reader’s Digest, EOS, Psyche & Brein, MO*magazine, De Pers, onzeWereld, Nieuws.nl en DigitalMovie.

De artikelen van eLinea kunnen online gelezen worden op bijvoorbeeld pc, laptop of tablet. Voor de smartphone is er een mobiele versie beschikbaar. Wanneer de lezer even niet online is, kan er gebruik gemaakt worden van een download in verschillende PDF-formaten en ePub, geschikt voor de ereader.

Kennismaken
Voordelig kennismaken met eLinea? Vandaag start een actie waarin 30 betaalde kanalen de eerste maand gratis worden aangeboden. Klik hier om van de actie gebruik te maken.

 

Vorig artikelSony Pocket niet meer leverbaar; nieuwe Sony Readers op komst?
Volgend artikelGuardian News & Media geeft internationale edities binnenkort enkel digitaal uit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in