Vlaamse bibliotheken lenen vanaf 2014 ebooks uit

0

Ook in Vlaamse bibliotheken wordt het binnenkort mogelijk om ebooks te lenen. De Vlaamse organisatie Bibnet adviseert aan bibliotheken om een bedrag van 5 euro voor het lenen van 3 ebooks te gaan vragen.

In het voorjaar van 2014 wil Bibnet een pilotproject starten. Geïnteresseerde bibliotheken kunnen zich daar nu voor aanmelden. De bibliotheken dienen pakketten met uitleenabonnementen aan te schaffen voor hun gebruikers. Ze zijn verplicht een minimumaantal pakketten te kopen op basis van onder meer het aantal inwoners in hun bedieningsgebied.

Het aanbod zal bestaan uit een 300-tal actuele ebooks van verschillende uitgeverijen. Bibnet zal een etalage inrichten waar de beschikbare titels worden uitgelicht. Daarnaast komen er apps waarmee de ebooks door bibliotheekleden thuis voor beperkte tijd kunnen worden gelezen.

De Vlaamse bibliotheken zijn al sinds 2009 bezig met het verkennen van mogelijkheden om ebooks uit te lenen. Vijf jaar later denkt Bibnet “een levensvatbaar model” gevonden te hebben. “Een model dat past binnen de missie van bibliotheken, tegemoet komt aan de eisen van de uitgevers, en een meerwaarde biedt voor de eindgebruiker. “

Meer info over het project vind je bij Bibnet.

Vorig artikelThe Book Elf wil ebooks delen met vrienden makkelijker maken
Volgend artikelGoogle gaat boeken verhuren
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in