Sony komt met nieuwe ereaders en Android/iOS-apps

0

Vanaf vandaag begint Sony met de verkoop van de vernieuwde Sony Readers. Alle drie de modellen – de Pocket Edition, Touch Edition en Daily Edition – hebben meer functies en een vernieuwde interface. De in Nederland verkrijgbare Pocket en Touch krijgen nu beide een niet-spiegelend aanraakscherm, maar missen nog steeds wifi.

De nieuwe modellen van Sony maken gebruik van de nieuwste generatie eInk, ook wel Pearl geheten, net als de onlangs uitgekomen Kindle 3. Hierdoor hebben ze een beter contrast en snellere paginawisselingen in vergelijking met de vorige versies.

De Pocket Edition heeft een 5-inch scherm dat nu is voorzien van een aanraaklaag. Dit scherm kan met de vinger of een bijgeleverde stylus bediend worden. In tegenstelling tot concurrenten als de Pocketbook 302 en de vorige versie van de Touch Edition, heeft Sony de aanraaklaag in het scherm verwerkt. Daardoor spiegelt het scherm niet. De PRS-350 zal in de VS verkocht gaan worden voor 179 dollar, weegt ongeveer 160 gram, heeft 2 GB geheugen, ingebouwde woordenboeken, 6 lettergroottes en notitiefuncties.

De Touch Edition (PRS-650) zal in de VS over de toonbank gaan voor 229 dollar. Het apparaat weegt 224 gram en heeft in vergelijking met de Pocket als extra’s een 6-inch-scherm, geheugenkaartingang en MP3-afspeelmogelijkheid.

De tot nu toe niet in Europa verkrijgbare 7-inch Daily Edition heeft ook een aantal updates gekregen. Zo heeft het apparaat meer geheugen, naast 3G nu ook wifi en is de batterijduur vergroot. De vernieuwde Daily Edition (299 dollar) is nog niet gelijk beschikbaar, maar moet later dit najaar op de markt komen. Of deze ereader vanaf dan ook in Nederland te koop zal zijn, is nog niet bekend. Ook de Nederlandse prijzen voor de Sony Readers zijn nog niet bekend. Er is echter een behoorlijke kans dat de prijzen in dollars een op een overgenomen zullen worden in euro’s.

Vooral het ontbreken van wifi op de Pocket en Touch is opvallend. Volgens Sony is dat omdat ze uit onderzoek hebben geconcludeerd dat ‘wifi niet zo belangrijk is voor lezers van ebooks’. Een aanraakscherm is dat juist wel. Sony zag de verkoop van de Touch Edition veel harder gaan dan de verkoop van de goedkopere Pocket Edition.

Naast de aankondiging van de nieuwe ereaders, maakte Sony ook bekend dat het later dit jaar met applicaties voor de iPhone/iPad en Android-smartphones zal komen. Hiermee kunnen ebooks voor de Sony Reader in het vervolg ook makkelijk op deze apparaten gelezen worden. Tot nu toe zijn lezers op smartphones voor met Adobe DRM beveiligde ePub-bestanden aangewezen op de weinig gebruiksvriendelijke applicaties van Txtr.

(Via: PaidContent.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in