BenQ onthult ereader op zonne-energie

0

Eind vorig jaar liet LG al een prototype zien van een ereader op zonne-energie, nu is het de beurt aan BenQ. Het Taiwanese elektronicabedrijf hoopt de ereader met in de cover ingebouwde zonnecel in 2011 op de markt te brengen.

BenQ toonde de ereader met zonnecel op een vergadering met internationale distributeurs. Het model is gebaseerd op BenQ’s onlangs gelanceerde ereader, de K60. Het bedrijf liet daarnaast ook een laptop met ingebouwde zonnecel zien.

Aangezien de zonnecel op het prototype in de cover zit ingebouwd, zou het wellicht ook mogelijk moeten zijn de zonnecel met andere ereaders te gebruiken. Het ligt echter het meest voor de hand dat BenQ de zonnecel in combinatie met de eigen ereader gaat verkopen.

De K60, door BenQ ook wel nReader genoemd, is sinds augustus 2010 in Taiwan te koop. Via de ingebouwde wifi-verbinding hebben lezers toegang tot de ebookwinkel ebooktaiwan.com. De K60 is uitgerust met een 6-inch Sipix-scherm. Verder heeft het apparaat onder meer 2GB geheugen, een capacitief aanraakscherm, een USB-aansluiting en MP3-afspeelmogelijkheid.

(Via: Digitimes.)

Vorig artikelSony komt met nieuwe ereaders en Android/iOS-apps
Volgend artikelOok iRiver komt met update: de Cover Story
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in