Sony presenteert nieuwe Reader Wifi

0

Afgelopen zaterdag waren de eerste details rond de nieuwe Sony Reader al bekend, maar nu is het officieel: Sony heeft gisteren in Berlijn de nieuwe Sony Reader PRS-T1 gelanceerd. Het apparaat krijgt als belangrijkste vernieuwing een wifi-verbinding waarmee in Nederland direct in de shop van Bol.com ebooks aangeschaft kunnen worden.

De nieuwe ereader gaat qua ontwerp verder op de eerdere generaties, al heeft Sony de metalen buitenkant vervangen door plastic. Hierdoor is het apparaat een stuk lichter: 168 gram, waarmee het volgens Sony de lichtste 6-inch ereader ter wereld is.

De PRS-T1 is net als de eerdere ereaders uitgerust met een Pearl-eInkscherm met 16 grijswaarden en een resolutie van 600 bij 800 pixels. Voor de aanraaktechnologie is opnieuw gekozen voor infrarood, nieuw is dat nu ook multitouch wordt ondersteund voor het verkleinen en vergroten van tekst.

Standaard zitten tien woordenboeken in de Reader ingebouwd. Daarnaast kan vanuit de tekst direct naar Google of Wikipedia doorgeklikt worden. Ook is een eenvoudige browser beschikbaar waarmee onder meer PDF- en ePub-bestanden gedownload kunnen worden.

Het apparaat heeft verder 2 GB schijfruimte, een 3,5 mm audio-ingang, een batterijduur van een maand of 14.000 paginawisselingen, een MicroSD-kaartingang en een meegeleverde stylus.

De adviesprijs voor de Sony Reader is 150 euro. Op Bol.com is de ereader inmiddels voor te bestellen. Daar staat vermeld dat het apparaat op 19 oktober beschikbaar is.

Vorig artikelVlaamse krant De Standaard geoptimaliseerd voor iPad
Volgend artikelSony introduceert twee nieuwe tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in