Sony introduceert twee nieuwe tablets

0

Gisteren lanceerde Sony zijn twee nieuwe tablets op de elektronicabeurs IFA in Berlijn. De Sony Tablet S is vanaf eind september verkrijgbaar. Voor de Tablet P moet de consument langer geduld hebben, deze is pas in november verkrijgbaar.

Het meest opvallend aan de twee tabletmodellen is het afwijkende formaat. De Tablet S is een rechthoekige asymmetrische tablet. “De ‘Sony Tablet’ S heeft een nieuw, asymmetrisch ontwerp waardoor hij gemakkelijk langdurig is te gebruiken.” Sony legt uit dat de gebogen vorm het zwaartepunt verlegt waardoor hij beter in de hand ligt en beter typt. De Tablet P wijkt nog meer af van de bestaande tablets door het opklapbaar formaat met twee touchscreens. Opgeklapt is de tablet erg klein zodat hij makkelijk is mee te nemen in een tas of broekzak.

Beide modellen zijn ontwikkeld om toegang te geven tot verschillende vormen van entertainment. Zo biedt Sony bijvoorbeeld Music Unlimited, een cloud-based digitale muziekdienst die toegang biedt tot miljoenen nummers. Aan deze dienst gaat het bedrijf later nog Video Unlimited toevoegen, een grote catalogus met films en tv-series. Sony heeft zich ook gericht op de game-industrie met PlayStation Certified. De tablets van Sony zijn de eerste tablets waarop PlayStation-games kunnen worden gespeeld. Daarnaast noemt Sony in het persbericht dat de tablets zeer geschikt zijn voor het lezen van ebooks. “Leg de ‘Sony Tablet’ P op zijn kant en lees e-boeken net zo comfortabel als een gewoon boek.”

De Tablet S heeft een 9,4-inch HD-scherm en wifi. Een 3G-versie van het apparaat is vanaf november verkrijgbaar. De Tablet P heeft twee schermen van 5,5 inch en een 3G-verbinding. Beide apparaten hebben als besturingssysteem Android Honeycomb en zijn aan de voor- en achterkant uitgerust met camera’s voor het maken van video’s en foto’s.

Via: persbericht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in