Samsung kondigt eerste tablet aan met Amoled-display

0

Gisteren werden op de elektronica-beurs IFA nieuwe tablets en ereaders gepresenteerd, zoals de twee nieuwe tablets en de nieuwe Reader van Sony. Samsung kondigde op de IFA de eerste tablet met Super AMOLED Plus display aan. De Galaxy Tab 7.7 is bovendien volgens de producent een van de meest draagbare tablets ter wereld.

De tablet heeft zoals de naam al aangeeft een scherm van 7,7 inch, hij is 7,89 millimeter dun en weegt slechts 335 gram waardoor het apparaat erg eenvoudig mee te nemen is. De tablet is kleiner, dunner en lichter dan zijn voorgangers, de Tab 8,9 en de Tab 10,1. De Tab 7.7 heeft bovendien een lange batterijduur van 10 uur.

De Samsung Galaxy Tab 7.7 heeft een snelle 1.4 GHz dual core processor. De Super AMOLED Plus displaytechnologie zorgt volgens Samsung voor een briljante kijkervaring. De technologie biedt een groter kleurenspectrum en kan lichte en donkere tinten beter onderscheiden. De resolutie van het scherm is 1280×800 pixels. Voorheen werd deze technologie alleen toegepast bij smartphones, zoals de Galaxy S II.

De Tab 7.7 wordt geleverd met Android Honeycomb 3.2 en met Samsungs TouchWiz-interface. Hiermee kan de gebruiker zelf het startscherm inrichten. De tablet is geschikt voor het afspelen van video’s vanwege de 1080p full HD playback. Daarnaast heeft het apparaat de functie Universal Remote Control waarmee je verschillende apparaten kan bedienen zoals de TV en de DVD-speler. Tenslotte benadrukt Samsung dat je op de tablet kunt lezen. De Readers Hub geeft direct toegang tot meer dan 2,3 miljoen boeken, 2.000 kranten en 3.000 tijdschriften.

Geert Mol, Marketing Manager bij Samsung legt uit dat het bedrijf als doelstelling heeft consumenten de grootste keuze te bieden op de mobiele tabletmarkt: “Met het ultradunne design en het WXGA Super AMOLED Plus display is de Galaxy Tab 7.7 echt onderscheidend. Deze nieuwe tab levert daarmee een belangrijke bijdrage aan ons doel aan uiteenlopende consumentenbehoeften te voldoen.”

De Samsung Tab 7.7 is vanaf het vierde kwartaal in Nederland verkrijgbaar, de prijs is nog niet bekend.

Via: Persbericht

Vorig artikelEbooks uit Eregalerij bibliotheken nu ook te vinden op eReaders.nl
Volgend artikelRandom House en Hachette: ebooks op meer dan 20% van verkopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in