Cool-er ereader is bestseller

0

De Cool-er ereader is een bestseller. Sinds de lancering 29 mei zijn er al tienduizenden verkocht. Het is de bestverkopende gadget van Europa volgens Interead, het bedrijf dat de Cool-er verkoopt.

De Cool-er werd op 29 mei geïntroduceerd als de iPod onder de ereaders. Met 8 verschillende kleuren, een 5 inch schermdiagonaal en een eigen ebookwebwinkel werd de Cool-er op de markt gebracht. De Cool-er kan zo’n 4000 ebooks bevatten door een 4Gb SD-card in het apparaat te stoppen.

Neil Jones, directeur van Interead, vertelde aan Sky News dat er al tienduizenden ereaders verkocht waren en dat er binnen 3 maanden na de lancering al winst gemaakt wordt.

De webwinkel zal aan het eind van dit jaar 2 miljoen ebooks beschikbaar hebben, in 19 verschillende bestandsformaten. Onder de verschillende formaten zullen ook PDF’s en mp3-luisterboeken beschikbaar zijn. Er zijn inmiddels al meer dan 1 miljoen ebooks te krijgen, doordat Interead een deal sloot met Google die zijn gratis ePub ebooks nu ook via de Cool-er webwinkel aanbiedt.

Inmiddels is Cool-er ook in de weer met een 3G kleurentouchscreen. Dit apparaat zou begin 2010 op de markt moeten komen.

(Via: CapitalFM.)

Vorig artikelGroningse boekenwurm uit de brand geholpen met e-reader
Volgend artikelUitgevers verdeeld over ebookprijs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in