Sterke geruchten pre-Buchmesse lancering van de Kindle

0

Opnieuw zijn er sterke geruchten dat de Kindle ereader van Amazon de grote oversteek waagt. De ereader zou vóór de start van de Frankfurter Buchmesse in het Verenigd Koninkrijk te koop moeten zijn.

The Bookseller heeft gehoord van verschillende goed geïnformeerde bronnen rondom Amazon dat de Kindle volgende week beschikbaar zal zijn aan de andere kant van de Noordzee. Verschillende losse eindjes zouden aan elkaar geknoopt zijn, waardoor niets een release meer in de weg staat. Deze geruchten bevestigen eerdere geruchten over een lancering in oktober. Welke Kindle er nu precies de grote plas oversteekt is niet bekend.

De Kindle ereader is een ereader met Whispernet, een vorm van 3G waarmee je direct contact hebt met de website van Amazon. Op die manier kun je overal je ebooks aankopen. Amazon gebruikt een eigen vorm van DRM, waardoor je op een Kindle bijvoorbeeld geen ePub ebooks van Bol.com kunt zetten.

Of The Bookseller het nu wel bij het rechte eind heeft, valt te bezien. Ze hebben vaker geroepen dat de Kindle in Europa beschikbaar zou komen. En als je het maar vaak genoeg roept, moet je toch een keer gelijk krijgen. Ook stuff.tv riep eind augustus dat de Kindle begin september in de Britse winkels zou liggen en beriep zich daarbij op welingelichte bronnen. In hoeverre deze geruchten nu bewaarheid zullen worden? We zullen het volgende week zien. Of niet.

Vorig artikelUitgevers verdeeld over ebookprijs
Volgend artikelDubieuze eer: “Haar naam was Sarah” eerste illegale ebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in