Grote collectie holocaust documenten online

0

Honderdduizenden holocaust-gerelateerde documenten zijn digitaal te lezen en te doorzoeken vanaf vandaag. Onder de documenten bevinden zich onder meer de transcripties van het Nürnberg proces en registratielijsten van Dachau, Mauthausen, Flossenberg en Auschwitz.

Door het openstellen van de Nationale Archieven van Amerika, in samenwerking met Footnote.com komt een enorme collectie van gedigitaliseerde bestanden vrij, die onderzoek naar Nazi praktijken makkelijker moet maken. Naast de reeds genoemde documenten zullen ook dodenlijsten van concentratiekampen, deportatielijsten en de zogenaamde Ardelia Hall Collection online te lezen zijn. De Ardelia Hall Collectie bevat gegevens over door de Nazi’s buitgemaakte Joodse bezittingen en gestolen kunst.

De bestanden zijn tot eind oktober 2009 vrij toegankelijk. Daarna zal er abonnementsgeld voor gevraagd worden. Je kunt de documenten die je gevonden hebt, opslaan en eventueel op je ereader downloaden. Daarvoor dien je wel een account aan te maken.

Footnote is een bedrijf dat door digitalisatie historische documenten beschikbaar stelt. Op moment van schrijven zijn er 59.420.569 historische documenten gedigitaliseerd. Footnote.com bestaat al sinds 1999.

(Via: Teleread.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in