Bol.com start week van het digitale boek niet zonder problemen

0

Webwinkel Bol.com brengt digitaal lezen deze week extra onder de aandacht met de week van het digitale boek. Kopers van een ebook krijgen tot 7 november het ebook ‘Vloed’ van Susan Smit gratis bij hun bestelling. Ook introduceert het bedrijf een bundel ebooks voor 99 euro, met daarbij een gratis ereader. De week van het digitale boek kent echter geen vlekkeloze start.

De ereader die Bol.com weggeeft bij de bundel ebooks is de Hiteker HDB-107. Deze is sinds afgelopen vrijdagavond te bestellen. Dit ging echter niet zonder problemen. Gedurende het weekend ging er iets mis met de prijsstelling waardoor de bundel voor klanten uiteindelijk niet uitkwam op de aangekondigde 99 euro.

Naast de onduidelijke beprijzing, is ook nog niet duidelijk om wat voor ereader het precies gaat. Volgens de productbeschrijving is de Hiteker HDB-107 (op een andere pagina ‘Ambiance ereader’ genoemd) een 7-inch ereader met kleurenscherm. Ergens anders valt echter te lezen dat het om een 5-inch scherm gaat. Bij de specificaties staat vervolgens weergegeven dat het apparaat een touchscreen zou hebben inclusief een geïntegreerd toetsenbord. Het gaat dus in elk geval niet om een ereader met eInk-scherm.

Een zoektocht op internet leverde op dat het waarschijnlijk gaat om een ereader die elders voor 109 euro verkocht wordt onder de naam Biblio Reader. De productafbeeldingen van de Hiteker en de Biblio Reader laten hetzelfde product zien.

In de week van het digitale boek zal Bol.com naar verwachting ook de resultaten bekendmaken van de werkgroep die het bedrijf in september in het leven riep. Deze werkgroep heeft in twee sessies gesproken over de digitale ontwikkelingen rondom het boek en moet een duidelijke toekomstvisie formuleren voor het ebook in Nederland.

Bol.com is niet de eerste die een week voor het ebook organiseert. In maart dit jaar was de internationale ‘Read an ebook week’. Deze week, waarin uitgevers, schrijvers en boekwinkels extra aandacht geven aan digitaal lezen, wordt sinds 2004 georganiseerd.

Vorig artikelLiquavista toont flexibel scherm
Volgend artikelLibroid: een multimediaal ebook zonder eind

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in