Libroid: een multimediaal ebook zonder eind

0

De Duitse auteur Jürgen Neffe brengt binnenkort een nieuw soort ebook op de markt. Zijn concept, wat hij Libroid noemt, is een ebook dat gebruik maakt van de mogelijkheden die de hedendaagse techniek biedt. Een van de eigenschappen is dat een Libroid in feite oneindig kan zijn.

“Er zullen ronde boeken komen – eindeloze teksten zonder begin en eind,” zei Neffe onlangs op een presentatie van zijn concept in Berlijn. Bij Libroid staat de tekst centraal, maar aan de linker en rechterkant staan balken waarin extra informatie als foto’s en filmpjes vertoond kunnen worden. Deze bewegen mee met de tekst in het midden. Net zoals in elk ander boek kun je onderstrepen, markeren en notities maken.

De tekst in Libroid is niet opgedeeld in pagina’s. In plaats daarvan ziet de lezer aan de hand van een balk hoever hij in het boek is. Auteurs kunnen echter tekst aan het boek toevoegen wanneer ze dat willen, en zo in feite een boek zonder eind creëren. Ook kan je als lezer de taal van het ebook direct tijdens het lezen veranderen en heb je wanneer je verbonden bent met internet via links toegang tot vele andere bronnen.

De eerste Libroid zal over een aantal weken in de App Store voor de iPad aangeboden worden. In een later stadium komt er ook een programma beschikbaar waarmee auteurs zelf hun werk voor Libroid geschikt kunnen maken.

Bekijk hier een filmpje van Libroid:

(Via: Reuters.)

Vorig artikelBol.com start week van het digitale boek niet zonder problemen
Volgend artikelViewSonic kondigt twee Android-tablets aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in