Britse regionale kranten laten betalen voor online nieuws

0

In Groot-Brittannië zijn drie regionale kranten begonnen met het vragen van geld voor toegang tot het nieuws. Er wordt 5 pond (5,50 euro) gevraagd voor toegang tot alle artikelen voor een totale periode van 3 maanden.

Voorlopig gaat het slechts om drie regionale Britse kranten: de Northumberland Gazette en de Whitby Gazette in Engeland en de Southern Reporter in Schotland. De initiatiefnemer is Johnston Press, dat zo’n 300 regionale kranten in heel het Verenigd Koninkrijk bezit.

Dit experiment komt na eerdere uitlatingen van mediatycoon Rupert Murdoch die Google wil blokkeren op zijn websites. Daarmee wil hij voorkomen dat Google zijn nieuws steelt. Murdoch is inmiddels in overleg met zoekmachine Bing van Microsoft voor exclusieve betaalde toegang tot zijn kranten.

Langzamerhand beginnen steeds meer kranten geld te vragen voor toegang tot hun nieuws. Ook de Volkskrant en Trouw dienen meer geld te gaan genereren via het internet nu ze in handen zijn gekomen van de Belgische Persgroep. Het AD had al een make-over van haar website gekregen. Of de Volkskrant en Trouw met abonnementsgeld of met inkomsten uit advertenties meer geld moeten verdienen, is nog niet bekend. Ook de Telegraaf heeft eerder al aangegeven te spelen met de gedachte om te laten betalen voor toegang tot hun digitale krant.

(Via: Inct.)

Vorig artikelTechcrunch’s CrunchPad tablet ten onder aan hebzucht en jaloezie
Volgend artikelRode Kruis deelt ereaders uit aan ouderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in