Rode Kruis deelt ereaders uit aan ouderen

0

Het Rode Kruis in Vlaanderen is begonnen met het uitdelen van ereaders aan bejaarden. Het is een proefproject waarbij ouden van dagen kennis kunnen maken met het lezen van de krant of een ebook op het apparaat.

Het Rode Kruis heeft al 25 ereaders aangekocht om uit te lenen aan bejaarden in rusthuizen en zorginstellingen. Het proefproject is onderdeel van de zorgbibliotheek van het Rode Kruis.

Omdat leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid een grote rol spelen in het experiment zijn er verschillende ereaders aangekocht om mee te testen. Er wordt op dit moment getest met de Cybook Gen 3, Iliad Second Edition, BeBook en de Cybook Opus. Een van de voordelen is bijvoorbeeld dat de lettergrootte kan worden ingesteld. Dat betekent dat een gebruiker zijn of haar leesbril niet meer nodig heeft. Na afloop van het experiment wordt er geëvalueerd.

Geen van de genoemde ereaders beschikt nog over Wifi. Daarom wordt ook de verantwoordelijke voor de recreatie in de instelling ingeschakeld om te helpen met het laden van ebooks en de krant via USB. Voor iedere apparaat is een aparte handleiding gemaakt, zodat iedereen ermee kan leren omgaan. Iedere ereader wordt geleverd met vijf ebooks.

Het experiment loopt nog tot juni 2010. De voorkeur van het Rode Kruis gaat tot nog toe uit naar de Cybook Gen 3, vanwege de eenvoudige navigatie en de mogelijkheid tot het zeer groot maken van de letters. Als de mensen in de deelnemende instellingen positief zijn, worden de ereaders vast onderdeel van de zorgbibliotheek.

(Via: Nieuwsblad.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in