Google Editions eind van de maand van start

0

Google heeft bevestigd dat het nog deze maand wil beginnen met de verkoop van ebooks. Het nieuwe programma Google Editions werd al meerdere keren uitgesteld maar het bedrijf verwacht nog voor de kerst in de VS van start te zullen gaan. Een Europese lancering van Google Editions zal snel daarna volgen.

Volgens diverse berichten heeft Google inmiddels contracten gesloten met een behoorlijk aantal uitgevers en boekwinkels. De verwachting is dat het eerste aanbod van de nieuwe boekwinkel daardoor zal bestaan uit zo’n 500.000 titels.

Het is voor het eerst dat Googe een richtdatum aangeeft voor de lancering. In het verleden stelde het bedrijf steeds dat het de dienst zou lanceren ‘wanneer ze er klaar voor zouden zijn.’ Een medewerker van Google zei tegen The Bookseller dat de lancering van de dienst ‘dichtbij’ is, en dat het nog voor de kerst van dit jaar zal zijn.

Google introduceert met de boekwinkel het zogenaamde ‘in the cloud’ lezen, waarbij ebooks direct in de browser op verschillende apparaten gelezen kunnen worden. Individuele boekwinkels en uitgevers kunnen de dienst ook op hun eigen website aanbieden, waarbij ze vervolgens zelf een deel van de opbrengst krijgen. Veel onafhankelijke boekwinkels zien Google Editions dan ook als kans om een rol te spelen op het gebied van ebooks.

(Via: CNet.)

Vorig artikelAantal zoekopdrachten rond ereaders stijgt explosief
Volgend artikelCPNB komt in actie tegen ebookgeschenk Boekenweek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in