Amazon opent Italiaanse en Spaanse Kindle Store

0

Amazon heeft vandaag een Spaanstalige en Italiaanstalige Kindle Store gelanceerd. Ook verkoopt het bedrijf in die landen vanaf nu de Kindle-ereader met Italiaanse en Spaanse menutalen. De twee nieuwe webwinkels voor Kindle-ebooks volgen op de eerdere opening van een Britse, Duitse en Franse winkel.

Spaanse klanten van Amazon kunnen uit een aanbod van meer dan 22.000 Spaanse ebooks kiezen, naast de 900.000 andere titels uit het assortiment van de webwinkel. In Italië ligt het aanbod lokale titels op 16.000. De basisversie van de Kindle wordt in beide landen voor 99 euro aangeboden. De Kindle Fire en de Kindle Touch zijn nog niet beschikbaar in die landen.

Met deze ontwikkeling zet Amazon een grote stap in de verovering van de Europese ebookmarkt. Concurrenten als Kobo en Barnes & Noble hebben al eerder aangekondigd ook te werken aan uitbreiding richting Europa. Kobo opende recent in samenwerking met Fnac een winkel in Frankrijk. Ook in Duitsland en Groot-Bittannië wordt de Kobo Touch inmiddels verkocht.

Wanneer deze internationale spelers de Nederlandse ebookmarkt opgaan is nog niet bekend, maar volgens ingewijden zal dit niet al te lang meer op zich laten wachten. Van Kobo is bekend dat het ook plannen in Nederland heeft, Amazon heeft dit nog niet officieel bekendgemaakt. Verschillende partijen (waaronder Bol.com) bereiden zich echter al voor op een lancering van Amazon in de lage landen, waarbij er vanuit gegaan wordt dat deze mogelijk zo vroeg als komend voorjaar al zou kunnen plaatsvinden.

(Via: Amazon.)

Vorig artikelRead my e-Book: nieuw ebookplatform voor beginnende auteurs
Volgend artikelLeuke kinderboek-apps voor in de schoen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in