Leuke kinderboek-apps voor in de schoen

0

Sinterklaasavond komt steeds dichterbij. Maar wat is nou leuk om aan kinderen te geven? Er zijn veel leuke en mooi gemaakte kinderboek-apps op de markt met vele interactieve elementen, animaties en spelletjes. eReaders.nl zet de leukste apps voor kinderen op een rijtje.

Een Piet van Niets – Herke Sanders en Saskia van Gelderen

boek

“Pietje Pierewiet wil heel graag Sinterklaas helpen, maar het gaat steeds een beetje mis…” De app bevat speciaal voor de app gemaakte Sinterklaasliedjes en allerlei spelletjes. Je kunt bijvoorbeeld Pierewiet helpen met cadeautjes rondbrengen, pepernoten strooien en cadeaus inpakken. Via een aparte liedjespagina kunnen de liedjes achter elkaar worden beluisterd en meegezongen.

De app is voor €3,99 te downloaden via de AppyBook-app in de App Store.

De gelukkige Olifant – Youp van ’t Hek

boek

Kinderen kunnen De gelukkige Olifant zelf lezen of luisteren naar Youp van ’t Hek die het verhaal voorleest. De app bevat animaties en interactieve afbeeldingen. De app werkt zowel op de iPad als op de iPhone, met als enige verschil dat je op de iPhone alleen naar het verhaal kunt luisteren omdat de app geen tekst bevat.

De app is voor €2,99 te downloaden via de App Store.

Zafón Young Adults-app – Carlos Ruiz Zafón

boek

De Zafón Young Adults-app bevat de vier eerste Young Adult-boeken van Carlos Ruiz Zafón die verrijkt zijn met muziek en sociale functies. Op het moment bevat de app de boeken De Nevelprins en Het Middernachtspaleis. Tijdens het lezen van de boeken kan je luisteren naar door Zafón zelf gecomponeerde muziek. Je kan ook de boektrailers van de eerste twee boeken bekijken en een interview met de auteur. Bovendien kan je in het boek ook chatten met andere lezers en praten over het boek via mail, Twitter en Facebook.

De app kan je gratis downloaden via de App Store met daarin de eerste twee hoofdstukken van De Nevelprins en Het Middernachtspaleis. Via de app kan je een gehele titel kopen voor 4,99 euro of je kunt een titel per hoofdstuk kopen voor 79 cent.

Timo en het toverboek – Rian Visser en Klaas Verplancke

boek

Timo krijgt een bijzonder boek voor zijn verjaardag waar je middenin terecht komt als je het openmaakt. De app bevat animaties, geluidseffecten en interactieve elementen die je onder meer kan laten bewegen door de iPad te schudden of te draaien. Daarnaast kan je in de microfoon blazen om Timo’s buik op te blazen als een ballon. Je kunt het verhaal zelf lezen of naar het verhaal luisteren.

De app kan je voor 2,99 euro downloaden via de App Store.

De wedstrijd – S. De Bakker en Noëlle Smit

boek

Goudvis Joopie denkt dat hij mee gaat doen aan een wedstrijd nadat hij is vrijgelaten in de gracht. Je kunt het verhaal zelf lezen, ernaar luisteren of ermee leren lezen. Hierbij wordt de gesproken tekst uitgelicht in de tekst, zodat kinderen leren een verband te leggen tussen de gesproken en geschreven woorden. Aan het verhaal zijn geluiden en interactieve animaties toegevoegd.

De app is voor €3,99 te downloaden via de Piccolo Picture Books-app in de App Store.

Vorig artikelAmazon opent Italiaanse en Spaanse Kindle Store
Volgend artikelPakjesavond : vijf tablets voor in de zak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in