VS: Binnen 5 jaar alle schoolkinderen aan digitale studieboeken

0

De directeur van de Amerikaanse overheidsdienst FCC heeft gisteren plannen aangekondigd om het gebruik van digitale studieboeken op Amerikaanse scholen te bevorderen. Doel is om alle schoolkinderen vanaf de basisschool tot aan de laatste klas van de middelbare school binnen vijf jaar digitale schoolboeken te laten gebruiken.

Volgens FCC-directeur Julius Genachowski zijn digitale versies van schoolboeken op dit moment nog eerder uitzondering dan regel. Amerika spendeert ieder jaar 7 miljard dollar aan studieboeken. Een nieuw initiatief van de FCC moet de overgang naar digitale edities versnellen. Extra geld zal er hiervoor echter niet beschikbaar gemaakt worden.

Genachowski ziet grote voordelen in het gebruik van digitale leermiddelen. “Studenten krijgen interactieve leerapparaten die gepersonaliseerde lessen en realtime feedback naar ouders en docenten mogelijk maken.”

Een aantal scholen heeft echter laten weten niet blij te zijn met de plannen. “Er zijn vele scholen over heel het land waarvoor dit een lang, moeilijk en duur traject zal worden,” aldus Kitty Porterfield van de Amerikaanse vereniging van schoolleiders (AASA). In veel schooldistricten zorgen lagere belastingopbrengsten ervoor dat scholen bouwprojecten hebben moeten uitstellen en docenten hebben moeten ontslaan. De aanschaf van tablets voor schoolkinderen, zoals de iPad van Apple, zou voor dat soort scholen financieel gezien onmogelijk zijn.

(Via: Bloomberg.)

Vorig artikelAlle magazines Time Inc. uitgebracht op tablet
Volgend artikelUnglue.it maakt ebooks gratis door crowdfunding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in