Archos introduceert nieuw 7 inch tablet

0

De iPad komt eraan. Voor veel fabrikanten is dat een goede reden om met nieuwe producten op het gebied van tablet pc’s te komen. Zo ook voor Archos. Zij introduceren uiterlijk in mei van dit jaar de Archos 7 Home Tablet.

Het apparaat wordt al voorzichtig een concurrent voor de Apple iPad genoemd. De prijs is zeker scherp te noemen: de Archos 7 Home Tablet zal voor 149 euro in Europa en voor 179 dollar in de Verenigde Staten te verkrijgen zijn. Voor dit geld krijg je een 7 inch kleurenscherm, de mogelijkheid om tot zeven uur video te kijken en Wifi-connectiviteit. Het apparaat draait op het Android besturingssysteem en is te bedienen met een stylus.

Volgens Mike Cane is het grootste voordeel ten opzichte van de iPad het videoformaat dat de Archos 7 Home Tablet kan afspelen. De Archos 7 kan overweg met DiVX/XViD AVI-bestanden, terwijl de iPad dit beperkt heeft tot het afspelen van MP4-formaat. Converteren van video’s is bij de Archos 7 dus niet nodig.

Is het apparaat ook een serieuze concurrent voor de eInk ereaders welke veelal duurder in aanschaf zijn dan deze minitablet van Archos? Buiten het argument dat sommige lezers zweren bij het lezen van een eInkscherm vanwege het ontbreken van backlight, is er in het geval van de Archos nog een ander argument mee te nemen in de vergelijking. De Archos 7 ondersteunt namelijk geen ebooks met Adobe DRM-beveiliging. Het is wel mogelijk om ePubs zonder deze beveiliging te lezen.

Tablets als deze bieden de mogelijkheid om rijkere digitale content te lezen, zoals interactieve tijdschriften en kranten. En met de prijs die Archos voor dit tablet hanteert, liggen deze mogelijkheden zeker binnen handbereik.

(Via: Mike Cane’s Ipad Test.)

Vorig artikel‘BNR in Business’ gewijd aan ereading
Volgend artikelUpdates ebook ontvangen met Live Editions

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in