ECS toont eInk-ereader met Android 2.1

0

Op de computerbeurs CeBIT 2011 brengt hardwarefabrikant EliteGroup (ECS) deze week een bijzondere 8-inch ereader onder de aandacht. Het apparaat heeft een capacitief aanraakscherm van elektronisch papier en draait op Android 2.1.

De Eliot EB-800C is een prototype, waarvan nog niet zeker is of het op de markt zal verschijnen. De ereader heeft de beschikking over een 8-inch eInkscherm dat 16 grijswaarden kan weergeven. Het apparaat draait op een 800 MHz processor van Marvell en heeft 256 MB geheugen, dat uitbreidbaar is met een microSD-geheugenkaart. Verder heeft de EB-800C een 3,5 mm audio-uitgang en een microUSB-poort. Onderaan het scherm zijn de typische Androidknoppen te vinden waarmee het besturingssysteem bediend wordt. De ereader kan onder meer ePub en PDF-bestanden weergeven.

Door het gebruik van Android 2.1 kunnen de functies van het apparaat uitgebreid worden met diverse applicaties. Die zijn echter vanzelfsprekend wel beperkt in hun mogelijkheden. Zo kan het scherm geen video weergeven en zijn de grafische opties verder gelimiteerd. Of er een markt voor dit soort apparaten is, zal dan ook de grote vraag zijn.

Een voordeel aan het gebruik van Android is het feit dat dit een relatief open systeem is. Zo zou je makkelijk applicaties van boekwinkels op het apparaat kunnen installeren. Op deze manier zou je bijvoorbeeld eenvoudig ebooks van Bol.com op de ereader kunnen lezen met de applicatie van deze online boekhandel.

Als ECS besluit het apparaat te gaan verkopen, zal de prijs waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met die van de ereaders die nu te verkrijgen zijn. Volgens ECS kosten de losse onderdelen van het apparaat bij elkaar zo’n 120 dollar.

(Via: Clubic.com.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in