26-jarige schrijfster verdient miljoenen dollars via Kindle Store

0

Amanda Hocking (26), een blogger en schrijfster zonder uitgeverscontract, is de best verkopende ‘indie’ auteur op de Kindle Store. Ze verkoopt via de webwinkel van Amazon zo’n 100.000 ebooks per maand, en houdt zelf 70% van de omzet over. Of hoe een nobele onbekende blogger in het digitale tijdperk in no time kan uitgroeien tot een internetfenomeen.

In het tijdperk van de nieuwe media kan een auteur zijn werk van meet af aan in eigen beheer uitbrengen, zonder tussenkomst van een uitgever. Hij hoeft daarvoor geen druk- en distributiekosten te dragen, biedt zijn digitale boeken aan voor een prijs die hij geheel zelf bepaalt, en steekt het merendeel van de omzet in zijn eigen zak.

Amanda Hocking kan het beamen. Ze is een 26-jarig meisje dat haar verhalen een handvol jaren geleden nog verspreidde via haar blog op amandahocking.blogspot.com, maar momenteel furore maakt als de best verkopende ‘indie’ schrijver (auteurs zonder uitgeversdeal, red.) in de Kindle Store van Amazon.

Maandelijks gaan er ongeveer 100.000 exemplaren van haar ebooks over de virtuele toonbank. De prijzen van haar digitale boeken schommelen tussen 1 en 3 dollar. Wetende dat de schrijfster zelf 70% van de koek mag houden, kunnen we concluderen dat Amanda Hocking miljoenen dollars per jaar opstrijkt.

Slechts 6 van de 25 best verkopende ‘indie’ Kindle-schrijvers hebben overigens een uitgeverscontract gehad in het verleden. Dit verhaal is een droom voor jonge, talentvolle auteurs, en wellicht een nachtmerrie voor veel boekenuitgevers.

(Via: Business Insider).

Vorig artikelNieuwe firmware voor BeBook Club en Neo
Volgend artikelApple introduceert iPad 2: lichter, sneller; 25 maart in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in