Apple introduceert iPad 2: lichter, sneller; 25 maart in Nederland

0

Vanavond heeft Apple de tweede versie van de iPad gepresenteerd. Het apparaat zal nog deze maand in diverse landen te koop zijn, voor dezelfde prijzen als de eerste iPad. Ook werd een nieuwe versie van het iOS-besturingssysteem aangekondigd.

De presentatie werd geopend door Steve Jobs. Hij ving zoals gebruikelijk aan met enkele statistieken rondom Apple. Volgens Jobs zijn er in minder dan een jaar tijd meer dan 100 miljoen ebooks gedownload via de iBookstore. Verder kondigde hij aan dat het aanbod van de nu ruim 2.500 uitgevers in de iBookstore uitgebreid zal worden met zo’n 17.000 titels van uitgeverij Random House, die onlangs de overstap naar het ‘agency model’ maakte.

In 2010 werden er wereldwijd 15 miljoen iPads verkocht. Ontwikkelaars hebben tot nu toe 65.000 applicaties voor de iPad gemaakt. Volgens Jobs lag het succes van de iPad voor een groot deel aan de speciale Apple-winkels, verspreid over heel de wereld, waar het publiek de iPads kon uitproberen.

De iPad 2 krijgt een dualcore 1 GHz-processor, die twee keer sneller is dan die in de iPad 1. Op het gebied van grafische mogelijkheden is de nieuwe versie zelfs negen keer sneller. De dikte van de iPad is van 13,4 mm teruggebracht naar 8,8 mm. Hierdoor is het apparaat ook een stukje lichter. Eveneens krijgt het apparaat twee camera’s en zal het beschikbaar zijn in twee kleuren, wit en zwart.

Net als de eerste iPad zal de iPad 2 ook ongeveer 10 uur batterijduur hebben en verkocht worden in zowel een wifi-versie als een wifi+3G-versie. Ook ontwierpen de designers bij Apple een speciale cover voor de iPad, die over het scherm uitgerold kan worden en met magneten op zijn plaats gehouden wordt.

De iPad 2 zal komen met een vernieuwd besturingssysteem, iOS 4.3. Enkele verbeteringen hiervan betreffen onder meer de browser. Ook kan de gebruiker instellen of de switch op het apparaat voor mute of voor het vastzetten van de schermoriëntatie gebruikt wordt. Daarnaast zit er software ingebouwd voor het gebruik van de camera’s, zoals de FaceTime-app. Apple brengt eveneens enkele apps op de markt voor het bewerken van beeld en geluid. Zo is het met de app iMovie mogelijk eigen video’s te bewerken op de iPad en biedt de app GarageBand de mogelijkheid muziek te bewerken.

De iPad zal vanaf 11 maart in de Verenigde Staten in de winkels liggen voor prijzen vanaf 499 dollar. Vanaf 25 maart komen daar minstens 26 landen bij, waaronder Nederland.

Bekijk de promotievideo van de iPad 2 (via Engadget)

Vorig artikel26-jarige schrijfster verdient miljoenen dollars via Kindle Store
Volgend artikelDe Volkskrant en ND vandaag gratis online te lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in